Politika

DUJMOVIĆ ŽUPANU: Snažnije podržite poduzetnike!

Valentin Dujmović

Član Županijske skupštine i predsjednik ŽO HNS-a Valentin Dujmović uputio je pismo županu Nikoli Dobroslaviću vezano za novac iz fondova Ministarstva gospodarstva, koje Županija, po njegovom mišljenju, ne koristi dovoljno.

Kako ističe Dujmović, od ukupno raspoloživih 320 milijuna kuna u posljednje dvije godine naša županija izvukla je tek 0,4% ili jedva 1,4 milijuna kuna.

– Prema informacijama koje su dostupne na stranicama Ministarstva gospodarstva jučer je između zamjenika resornog ministra Alena Leverića i predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije potpisan sporazum kojim je iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeno točno 1 395 525 kuna.
Iako je riječ o znatnom iznosu, ono što zabrinjava je činjenica kako je do sada u prošloj i ovoj godini, kroz razne fondove Ministarstva gospodarstva, županijama bilo dostupno ukupno preko 320 milijuna kuna, a podaci govore kako naša županija u 2013. godini uopće nije sudjelovala u programu Jamstvenog fonda, dok je u 2014. sudjelovala u samo jednom programu i povukla spomenutih nešto manje od 1,4 milijuna kuna.

Iznos od niti 1,4 milijuna kuna možda izgleda impresivno kao jedinstvena svota, no u situaciji kada samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji gotovo 7300 poslovnih subjekata ta svota tek je kap u moru nasušno potrebnih iznosa, a posebice kada se usporedi s ukupno dodjeljivanih više od 320 milijuna kuna od kojih je 99,6% kao jamstvo na raspolaganju pouzetnicima iz drugih županija.

Stoga, u današnje doba krize kada poduzetnici u našoj županiji trebaju pomoć želimo konstruktivno i dobronamjerno skrenuti pozornost na iznesenu i po nama alarmantnu činjenicu da kao županija nismo sudjelovali u većini programa jamstvenog fonda te pozvati sve županijske službe da se snažnije angažiraju u podršci poduzetnicima u našoj županiji – pismo je Valentina Dujmovića upućeno županu.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist