Politika

DUJMOVIĆ U KOMOLCU Treba razgovarati, a ne izbacivati djecu iz dvorane kao što to radi HEP!

DUJMOVIĆ U KOMOLCU Treba razgovarati, a ne izbacivati djecu iz dvorane kao što to radi HEP!

Dvorana u Komolcu izgrađena na zemljištu HEP-a tema je današnje konferencije za medije kandidata za gradonačelnika koalicije HNS-HSLS Valentina Dujmovića.

Naime, Hrvatska elektroprivreda uputila je dopis Vodovodu, Gradu Dubrovniku i DVD-u Rijeka dubrovačka u kojem traže da se dvorana napusti kako bi je HEP koristio za svoje potrebe. No, Dujmović tvrdi kako je HEP, sukladno sporazumu, zemljište trebao prepustiti Vodovodu budući da se odustalo od izgradnje HE Ombla.

-HEP je ovo zemljište po sporazumu kupio kako bi se na njemu u budućnosti gradio pročistač pitke vode za Dubrovnik, a sve u sklopu izgradnje HE Ombla. U ugovoru stoji da ako odustanu od izgradnje HE Ombla, ovu lokaciju prodaju Vodovodu po cijeni po kojoj su je i kupili. Mi smo nekoliko puta od njih tražili odgovor jesu li odustali od Omble te cijelo vrijeme kroz nekoliko mjeseci pa i proteklu godinu dana dobivamo informacije: Nismo odustali od Omble. Neki dan su nam poslali obavijest, dakle nama, Gradu i vatrogascima da napustimo objekt koji je legalizirao Vodovod jer oni tu žele napraviti svoje skladište. Ovdje imamo sportsku dvoranu za djecu. HEP koji je u državnom vlasništvu, kojim na državnoj razini upravlja HDZ, želi od sportske dvorane Grada Dubrovnika, djece iz Komolca napraviti skladište bez da su komunicirali s Gradom, Vodovodom i vatrogascima. Tako se to ne radi – rekao je danas pred dvoranom Dujmović dodavši kako je kao predsjednik Uprave Vodovoda pokrenuo postupak i zatražio od odvjetničkog ureda da zaustavi ovaj proces kako bi se s HEP-om našlo kvalitetno rješenje.

-Treba razgovarati, a ne djecu izbacivati. Ja ću se ovdje boriti za interese Grada Dubrovnika, za interese Komolca. Ovo je ovoj djeci ovdje bitno. Mi nemamo gdje. Oni trebaju jasno reći odustaju li od izgradnje Omble. Ako odustaju, onda nam ovu parcelu trebaju prepustiti. Izbjegavaju to reći jer ih ugovor obvezuje da nam u tom slučaju prepuste parcelu – zaključio je Valentin Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist