AktualnoPolitika

Dujmović: Podnosim kaznenu prijavu; Bilobrk: Stojim pri svemu u pismu

Dujmović: Podnosim kaznenu prijavu; Bilobrk: Stojim pri svemu u pismu

Predsjednik Uprave dubrovačkog Vodovoda Valentin Dujmović rekao je u utorak u Dubrovniku kako će protiv direktora tvrtke ‘Nautilus’ Miroslava Bilobrka podnijeti kaznenu prijavu zbog klevete, a najavio je i kako će Vodovod sudskim putem tražiti od ‘Nautilusa’ nadoknadu štete zbog velikog kvara na informatičkom sustavu.
Cijela priča počela je na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u subotu, odnosno u nastavku sjednice u ponedjeljak kada je HDZ-ov vijećnik Marko Potrebica zatražio stanku zbog pisma koje je Miroslav Bilobrk poslao predsjedniku Gradskog vijeća HDZ-ovom Matu Frankoviću u kojem navodi kako je njegova tvrtka ‘Nautilus’ nedavno izgubila posao vezan uz informatičke usluge s dubrovačkim Vodovodom prvenstveno Dujmovića, inače predsjednika HNS-a dubrovačko-neretvanske županije.
U pismu u kojem se za pritiske proziva i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić navodi se i kako je tvrtka ‘Infodesing’, koju kako tvrdi Bilobrk predstavlja Miljenko Ptiček, uplatila pola milijuna kuna za kampanju HNS-a, a ističe se i kako je prema Nautilusu ostao dug veći od 340 tisuća kuna od strane Vodovoda, kao i da je Infodesignu isplaćeno 80 tisuća kuna za posao koji nikada nije obavljen.
Dubrovački gradonačelnik već je na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak najavio tužbu, a isto je na konferenciji za novinare u utorak napravio njegov stranački kolega, predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović.
”Osobno ću podnijeti kaznenu prijavu za klevetu protiv gospodina Bilobrka, Vodovod će podnijeti kaznenu prijavu protiv Nautilusa, a tražit ćemo i nadoknadu štetu jer sustav Nautilusa još uvijek ne funkcionira zbog čega je kasnio obračun plaća, ali i slanje računa građanima”, rekao je Dujmović koji je odbacio navode da je varaždinski ‘Infodesign’ uplatio 500 tisuća kuna donacija HNS-u. Odbacio je i navode kako je istoj tvrtki plaćeno 80 tisuća kuna za nepostojeće radove, te istaknuo kako se 340 tisuća kuna na koje se u pismu referira Bilobrk odnosi na programska rješenja koja Vodovod nikad nije naručio.
”Vodovod je s tvrtkom Nautilus imao ugovor od 2006. godine, i oni su po njemu morali održavati sustav koji koristimo. Dug od 340 tisuća kuna odnosi se na izradu web stranice za Vodovod, kao i dio sustava koji mi nikada nismo naručili. Oni su to napravili na svoju ruku, na ime dobre volje zbog dugogodišnje suradnje. Ne znam stoga jesu li ovi računi koje su nam ispostavili za te usluge zapravo pokušaj ucjene na način da bi mi trebali platiti da nam poprave sustav koji koristimo, a koji je u padu 15 dana”, rekao je Dujmović.
Direktor tvrtke Nautilus u telefonskoj izjavi je istaknuo tek kako će se na prozivke i navode od strane Vodovoda očitovati službenim priopćenjem preko svoje tvrtke, te poručio kako i dalje stoji iza svega navedenog u spomenutom pismu predsjedniku Gradskog vijeća Matu Framkoviću.
”Stojim iza svake riječi. O ovome što je rečeno na konferenciji za novinare ne mogu govoriti, oglasit ćemo se službenim priopćenjem”, poručio je Bilobrk.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist