Politika

DUJMOVIĆ ODGOVARA: ‘Ako su Franković i Potrebica zaustavili Palatu, to je izdaja interesa Dubrovnika’

DUJMOVIĆ ODGOVARA: 'Ako su Franković i Potrebica zaustavili Palatu, to je izdaja interesa Dubrovnika'

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik i kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović odgovorio je na današnje prozivke HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Mata Frankovića na temu Palate.

Naime, Franković je danas javnosti predstavio ‘Odluku o privremenim mjerama za osiguranje povrata u iznosu 100 posto vrijednosti ugovora za radove na Palati’, koju su Hrvatske vode, naveo je Franković, donijele zbog netransparentnosti postupka javne nabave, odnosno postizanja direktne pogodbe, radi čega su Vodovodu obustavljena sva sredstva.

-Ono što sam dosad čuo jest informacija da su uspjeli od Hrvatskih voda dobiti zabranu za Vodovod da se isplati novac namijenjen za Palatu. Ako je tome tako, onda je to izdaja interesa Grada Dubrovnika – rekao je Dujmović, prisjetivši se i kako je još jučer Mato Franković javno istaknuo kako ‘komunicira direktno s direktorom Hrvatskih voda, da s njime već neko vrijeme pregovara i da je dobio određenu dokumentaciju koju je očito danas predočio novinarima’.

-Ja sam vam dao ugovore, koje je potpisao HDZ-ov ministar, valjane ugovore po kojima smo dobili novac iz EU fondova za Gornja sela i za Palatu. Ako su Mato i Potrebica uspjeli zaustaviti jedan od ta dva projekta, to je strašno. Ja bih radije da se gospodin Franković bavi drugim pitanjima. Za početak da odgovori na dva jednostavna pitanja. Prvo je kako je kao predsjednik Nadzornog odbora Maestrala, u Maestralima organizirao svoju svadbenu večeru i platio jedan dio nakon četiri mjeseca. To je pitanje. Nije pitanje je li plaćeno, jer znamo da jest kroz 10 mjeseci. No, prvi dio svadbene večere platio je nakon četiri mjeseca, ja to nisam mogao, ne znam mogu li drugi Dubrovčani feštat’, bančit’ u hotelu, pozvat’ 200 ljudi i platiti nakon četiri mjeseca. On je bio predsjednik NO tvrtke u kojoj je to napravio. To je zloupotreba položaja i ovlasti – rekao je Valentin Dujmović.

Osvrnuo se i na Frankovićevu diplomu.
– Već dvije godine obećava sugrađanima da će pokazati diplomu. Neki dan je napravio konferenciju za medije kada je pokazao rješenje Agencije za nostrifikaciju inozemnih diploma u kojemu stoji da ima dvije godine u visokom obrazovanju. Za visoku stručnu spremu potrebno je pet godina. Gospodin Franković ide okolo i govori: Evo ja imam diplomu. Na taj način želi obmanuti javnost i reći: ja imam završen petogodišnji fakultet. Nije sramota ne imati fakultet, sramota je lagati. Sramota je raditi protivno interesu grada kojega tvrdiš da voliš i sramota je lagati – konstatirao je Dujmović.
Na pitanje novinara je li Palata riješena izravnom pogodbom odgovara:
-Za Palatu smo s obzirom na tešku situaciju koju smo imali, na zagađenost i ugrozu građana dobili smo potvrdu Ministarstva zdravstva i Hrvatskih voda da možemo ići u direktnu pogodbu s izvođačem koji je radio do tog dijela po cijenama koje su rađene do tad sukladno Zakonu o javnoj nabavi. Dakle imamo potvrdu Ministarstva koje kaže da je to ugroza zdravlja i Hrvatskih voda koje kažu da možemo ići u to. Na prvom mjestu nam je bilo zdravlje građana i to bih napravio opet, o tome nema govora – zaključio je Dujmović.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist