Politika

Dujmović: Nikome nije bilo teže koalirati s HDZ-om više od mene, moj odnos s Vlahušićem nije narušen

Dujmović: Nikome nije bilo teže koalirati s HDZ-om više od mene, moj odnos s Vlahušićem nije narušen

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije i član Središnjeg odbora HNS-a Valentin Dujmović rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako nikome nije bilo teže nego njemu glasovati za koaliciju s HDZ-om, a dodao je kako njegov odnos s donedavnim mentorom Androm Vlahušićem koji je bio protiv koalicije, nije zbog toga narušen.

Dujmović je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je uvijek smatrao da nisu bitne stranke nego ljudi, a upitao se i tko bi zakopao ”ratnu sjekiru” ako ne HNS.

– U svijetu je sasvim normalno da se događaju ovakve koalicije jer liberali mogu koalirati s onima s kojima mogu usuglasiti programe. Građani nas nisu birali da ratujemo jedni protiv drugih, a ne razumijem zašto bi se od mene očekivalo da mrzim nekoga samo zato jer je iz druge stranke – rekao je Dujmović.

Ustvrdio je kako će HNS biti korektiv u Vladi, te kako zajedno s kolegama iz Središnjeg odbora nije htio dopustiti treće izbore u dvije godine.

– Mi idemo u nove projekte da bi napravili nešto dobro za građane. Ako oni to za tri godine ocijene lošim neka tako bude. Mi smo ovdje mislili i na reformu školstva, a uvjeren sam da će ova odluka s vremenom dovesti do smanjenja radikalizacije u zemlji – rekao je on.

Na novinarski upit Dujmović je istaknuo kako glasovanje za koaliciju s HDZ-om nije naštetilo njegovom odnosu s Androm Vlahušićem, inače članom Predsjedništva stranke i gorljivim protivnikom ovakve koalicije na nacionalnoj razini.

– U našem odnosu nema poremećaja. Danas sam se čuo s njim, a poslije smo se dopisivali i napisao sam mu da smatram da sam ja u pravu ovdje, a ne on. To ćemo znati za tri godine – odgovorio je.

Odgovarajući na novinarski upit, Dujmović HNS-ov gradski vijećnik, inače kandidat koalicije HNS – HSLS za gradonačelnika Dubrovnika na nedavnim lokalnim izborima, rekao je i kako će ”biti korektan ukoliko iz dubrovačke podružnice stranke dođe zahtjev za njegovim izlaskom iz Gradskog vijeća”. Naime, protiv koalicije s HDZ-om osim Andra Vlahušića inače predsjednika dubrovačkog HNS-a izjasnio se i Mario Tevšić, također član Središnjeg odbora.

-Stranka nije jedna osoba i ne vidim razloga za eventualno vraćanje mandata, ali ako službena tijela stranke to od mene zatraže naravno bit ću korektan”, istaknuo je on.

Dujmović se na konferenciji za novinare osvrnuo i na nedavni sastanak u jednom dubrovačkom kafiću s novoizabranim gradonačelnikom Dubrovnika HDZ-ovim Matom Frankovićem rekavši da je stavio svoj mandat kao predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik na raspolaganje iako mu ugovor jamči mogućnost ostanka u toj komunalnoj tvrtki.

-Moj ugovor u Vodovodu mi omogućuje da ostanem, ali ja to neću napraviti jer Vodovodu nije potrebna još jedna osoba. Možda u nekim trgovačkim društvima jest, to ne znam, ali ja u Vodovodu neću ostati. HNS će biti oporba u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, a moja oštrica bi bila puno tuplja da ostanem na čelu Vodovoda -rekao je Dujmović te odgovorio i kako mu nikakvo novo radno mjesto nije ponuđeno.

-Mato Franković je bio korektan i rekao mi je mogu ostati u Vodovodu, no zasada ne vidim ništa i idem na Zavod za zapošljavanje. Hoću li i kada naći nešto, to ne znam, vidjet ćemo – zaključio je Dujmović.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist