Politika

Dujmović: Frankovićev mandat su obilježile nezakonite odluke, imamo potvrde sudova

Dujmović: Frankovićev mandat su obilježile nezakonite odluke, imamo potvrde sudova

Kandidat koalicije HNS – HSLS za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović rekao je u u ponedjeljak kako su mandat Mata Frankovića kao predsjednika Gradskog vijeća obilježile nezakonite odluke.
Kao argumentaciju za svoje tvrdnje Dujmović je novinarima na konferenciji podijelio dvije presude, jednu Ustavnog suda, a drugu Upravnog suda kojima se obaraju dvije odluke Gradskog vijeća Dubrovnika donesene pod predsjedanjem Mata Frankovića.
-Mato Franković je donio odluku po kojoj direktore gradskih tvrtki imenuje Gradsko vijeće umjesto gradonačelnika. Upravni sud je to srušio, oni su se žalili na odluku, ali im je Ustavni sud odbio žalbu i izmijenio Statut Grada Dubrovnika – rekao je Dujmović.
Dujmović je istaknuo i kako je na Upravnom sudu pala i Odluka o odvodnji otpadnih voda aglomeracije Dubrovnik, Zaton, Trsteno, Koločep, Lopud i Šipan.
– U toj odluci oni su dodali bili članak koji je podrazumijevao da mi cijevi ne možemo popraviti bez prethodne suglasnosti Gradskog vijeća. Ja se s time nisam slagao jer je to nemoguće, a vidimo i da se sud s nama složio – rekao je Dujmović te se retorički zapitao treba li osoba koja je dvije godine držala Statut Grada nezakonitim biti prvi čovjek Dubrovnika.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist