Sport

Đuho: U dobroj smo formi!

Đuho: U dobroj smo formi!

Pred vaterpolistima Juga Croatia osiguranje novi su izazovi. Protekle su subote, u dramatičnoj završnici utakmice Jadranske lige s Primorjem EB, ostali neporaženi s velikim izgledom za startnu jedinicu u domaćem prvenstvu.

Završilo je 9:9. Pred prepunim tribinama riječkog plivališta Jugaši su izborili neriješen rezultat te će utakmica s Mladosti, koja je na rasporedu 10. ožujka u Gružu, odlučivati o prvoj poziciji za doigravanje za prvaka Hrvatske.
Samo četiri dana nakon susreta s Mladosti, pred Jugašima je novi ispit. Jaka momčad mađarskog Vasasa protivnik je VK Jugu u četvrtfinalu Europske lige prvaka. Prva utakmica igra se u Dubrovniku, 14. ožujka, a uzvrat u Budimpešti 18. travnja. Uoči ovih susreta porazgovarali smo s trenerom Jug CO Veselinom Đuhom.
 
U prošlom kolu odigrali ste neriješeno (9:9) s Primorjem EB u Rijeci? Jeste li zadovoljni takvim ishodom?
 
– Kako ne bih bio zadovoljan u takvoj atmosferi. Za razliku od prošle godine, Primorje je strašno pojačano. Bodreni su fantastičnom publikom. Mi smo dominirali cijelu utakmicu i na kraju, kad smo bili u podređenom položaju, opet smo fantastično reagirali. Primorje je pred punim bazenom odlična momčad.
 
Slijedi Mladost u Gružu 10. ožujka. Važna utakmica za obranu prvog mjesta?
 
– To nam je sada prvi zadatak. Posljednjih dana sve utakmice su važne. Mladosti ova utakmica ništa ne znači jer su četvrti, ali sigurno neće doći nemotivirani. Na nama je da se pripremimo u ova tri-četiri dana, utakmicu odigramo svom snagom, pobijedimo i potvrdimo prvu poziciju.
 
POMOĆ NAVIJAČA
 

Za razliku od prošle godine, Primorje je strašno pojačano. Bodreni su fantastičnom publikom. Mi smo dominirali cijelu utakmicu i na kraju, kad smo bili u podređenom položaju, opet smo fantastično reagirali

Utakmice s Mladosti su mamac za gledatelje. Očekujete li dobar odaziv na tribinama?
 
– Hoću atmosferu koju smo nekad imali, a koju smo vidjeli sada u Rijeci. Puno se trudimo, igramo dobro, brzo, i to je poziv gledateljima. Sigurno da će nam njihova pomoć biti izuzetno potrebna. Nadam se da će doći na bazen i pomoći nam.
 
Postoji li neki poseban taktički recept za Zagrepčane?
 
– Nema tu puno neke taktike, znamo njihove najjače karike, tako da u svakom slučaju moramo puno raditi i pokušati ih zaustaviti kako smo to napravili u Zagrebu kad smo ih pobijedili. U dobroj smo formi i trebali bi pobijediti tu utakmicu.
 
VASAS – I TEŽAK I ATRAKTIVAN PROTIVNIK
 
Na ždrijebu Lige prvaka izvukli ste Vasas, najtežeg mogućeg protivnika. Niste zadovoljni?
 
– Nikako nisam zadovoljan, jer smo mogli dobiti i dva za nas vrlo laka protivnika, Jadran HN i Budvu. Ipak, izvukli smo Vasas, vrlo težak i neugodan, ali i atraktivan protivnik koji može napuniti gruški bazen. Dolaze Bošković, Brguljan te četiri ili pet reprezentativaca Mađarske, dva brata Steinmetza, Kiss, Gergely… Bit će teško, ali igramo kod kuće i moramo pobijediti, a s kojom razlikom ćemo još vidjeti.
 

Nikako nisam zadovoljan, jer smo mogli dobiti i dva za nas vrlo laka protivnika, Jadran HN i Budvu. Ipak, izvukli smo Vasas, vrlo težak i neugodan, ali i atraktivan protivnik koji može napuniti gruški bazen

Nemamo baš pozitivan 'score' s Mađarima, posebno na gostovanjima?
 
– Na gostovanjima smo uvijek lošije prolazili. Zato moramo kod kuće pobijediti sa što više razlike i u Budimpešti nastojati sačuvati prednost.
 
Neki bi rekli, po jačini ekipa, Recco je još uvijek daleko?
 
– To trenutno jest tako, realno i objektivno. Međutim, mi smo pokazali da s njima možemo igrati. Naravno da se puno stvari mora poklopiti. Na zadnjoj utakmici (9:8 za Pro Recco, op.a.) smo zaslužili bod, i mislim da imamo šanse ako se s njima sretnemo u polufinalu. U jednoj utakmici se s njima da igrati, u tri ili četiri teško.
 
Jeste li zadovoljni s dosadašnjim obavljenim poslom?
 
– Vidi se da je ekipa sada maksimalno dobro pripremljena. Dobro nam funkcionira kontranapad. Nekad zabijemo, nekad ne, ali sve skupa sam zadovoljan.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist