Aktualno

Dugogodišnje prijateljstvo Bleda i Dubrovnika

Dugogodišnje prijateljstvo Bleda i Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika proteklog vikedna gostovala je na Bledu uz svečanu proslavu Dana općine Bled koji se obilježava 10. travnja.

Prigodni poklon koncert Dubrovnika Bledu klapskog i trubadurskog ugođaja, održale su dubrovačke klape Kaše i Ragusa, te glazbeni sastav Dariva. TZ grada Dubrovnika je u subotu 11.travnja organizirala tri prezentacije na kojima je predstavila turističku ponudu Dubrovnika, posebnim podnevnim i zajedničkim poslijepodnevnim nastupima klapa i štandovima s promidžbenim materijalima na taraci Vile Prešern uz šetnicu Bledskog jezera i na taraci kavane Hotela Park, te izazvala veliku pozornost Slovenaca i mnogobrojnih posjetitelja ovog prekrasnog slovenskog turističkog odredišta.
U Festivalnoj dvorani otvorena je i prigodna izložba grafika i prezentacija knjige Dubrovnik autora Osvalda Cavalinia Cave prevedena na slovenski jezik, u organizaciji dubrovačke udruge D’art i Tee Batinić, te izložba likovnih radova Vulka Hajdića.
Svečana akademija u povodu Dana općine Bled održana je u Festivalskoj dvorani u petak 10. travnja , na kojoj je župan općine Bled Janez Fajfar dodijelio priznanja TZ grada Dubrovnika koje je primila direktorica Romana Vlašić kao izraz posebne zahvalnosti na suradnji i promociji dvaju gradova, te poznati turistički djelatnik Đuro Market za osobni doprinos suradnji Bleda i Dubrovnika.
Napomenimo da je za dugogodišnju povezanost slovenskog i hrvatskog grada najzaslužniji poznati dubrovački ugostitelj Ivo Rudenjak,počasni građanin općine Bled, koji je bio nazočan i ovog puta i zahvaljujući kojemu se sustavno održavaju snažne gospodarske i turističke veze između Bleda i Dubrovnika. Svakako je potrebno istaknuti da su niz desetljeća naši gradovi uvezani i zajedničkim turističkim programima, turama koje kreću iz Slovenije i završavaju u Dubrovniku, a posebno su omiljene među japanskim i korejskim turistima.
Slijedeći korak u suradnji je gostovanje regije Gorenjska, kojoj pripada Bled, na drugom izdanju Good Food festivala u listopadu , kojeg organizira TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist