Aktualno

Dubrovniku se ukidaju atributi grada!

Dubrovniku se ukidaju atributi grada!

Hoće li nakon Trgovačkog suda Dubrovnik ostati i bez Carinarnice? Pitanje je koje ovih dana posebno muči djelatnike dubrovačke Carine

koji su, podsjetimo, o tom obavijestili i dubrovačke političare.

Što misle o mogućnosti ukidanja Carinarnice Dubrovnik upitali smo predsjednicu dubrovačkog HDZ-a i gradsku vijećnicu Dubravku Šuicu te Igora Žuvelu….

– Smatram da je katastrofalno to što se čini Dubrovniku. Isto sam mislila i kad se ukidao dubrovački Trgovački sud protiv čega sam se osobno borila u Saboru, u čemu nažalost nisam uspjela. Dubrovnik nije zaslužio da mu se malo po malo skidaju atributi grada – poručila je predsjendica dubrovačkog HDZ-a i gradska vijećnica Dubravka Šuica.

– Zgroženi smo. Je li moguće da gubimo nešto što je stoljećima postojalo u Gradu? Svaka čast Pločama, ali Ploče su umjetni suvremeni grad i ne može se mjeriti s tradicijom Dubrovnika. Ne mogu vjerovati da narod ništa neće napraviti. Vrijeme je da preuzmemo stvar u svoje ruke jer ovako više ne može. Ali, nije Carinarnica jedina, sjetite se Trgovačkog suda, ali i Pošte, gdje smo jedina županija koja nema upravitelja.

Ne razumijem zašto Dubrovnik ne može biti centar? Jer ovo ukidanje je više od toga. Ono znači i gašenje radnih mjesta, što je izravan udar na egzistenciju građana. Dubrovnik treba biti bajka za življenje, a ne da mu se iz dana u dan oduzimaju kompetencije i da postaje sve manji i manji grad – rekao nam je Igor Žuvela iz inicijative Dubrovnik Regija.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović