Grad

DUBROVNIK Uber stigao u grad!

DUBROVNIK Uber stigao u grad!
30.05.2016., Ploce, Dubrovnik - Snimanje za potrebe klijenta, Uber. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas, 2. lipnja 2016. godine, usluga uberX lansirana je i u Dubrovniku.
Od 11 sati usluge uberX su službeno dostupne za lokalno stanovništvo i turiste grada Dubrovnika. UberX bit će dostupan u Dubrovniku tijekom visoke sezone, odnosno od lipnja do listopada.

-Želimo dati svoj doprinos lokalnom turizmu i hrvatsku obalu učiniti još privlačnijom za milijune turista koji posjećuju našu zemlju kako bi mogli uživati u jednom od najljepših mjesta na svijetu. U Zagrebu smo prisutni već više od šest mjeseci te pružamo sigurnu, pouzdanu i cjenovno povoljnu opciju kretanja kroz grad – a odaziv korisnika je fantastičan. Danas radimo iskorak nakon kojega će naša usluga biti dostupna na nacionalnoj razini: pokrećemo licenciranu uslugu uberX u Splitu
i Dubrovniku.- poručio je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj Davor Tremac.

Prva osoba koja se vozila Uberom u Dubrovniku, dubrovačka nulta putnica (Rider Zero) je voditeljica Iva Šulentić koja je izjavila:

-Volim Uber jer je prikladan i siguran. Na putovanjima ga uvijek koristim jer za mene predstavlja najpouzdaniju opciju prijevoza i sigurna sam da će lokalno stanovništvo, kao i turisti koji posjećuju Hrvatsku, uživati u činjenici da od sada u Dubrovniku mogu koristiti Uber.

Startna cijena Uber usluge je 9 kuna, cijena kilometra je 5 kuna, cijena po minuti 0.5 kuna, a minimalna cijena iznosi svega 15 kuna.

Najčešće destinacije na obali imat će fiksne cijene poput: Split – Dubrovnik (1500 kn), Pile – Aerodrom (180 kn), te Luka Gruž – Pile (55 kn).

Uber je usluga s bezgotovinskim plaćanjem i sve se transakcije odvijaju elektronski, putem debitne ili kreditne kartice povezane s korisničkim računom. To znači da partneri-vozači više ne moraju sa sobom nositi gotovinu te da je sve transakcije u potpunosti moguće pratiti. Na kraju svake vožnje putnik putem e-maila automatski dobiva potvrdu koja uključuje pregled troškova, informacije o vozaču i točan smjer kretanja vozila jer se sve vožnje prate putem GPS-a.

Uber će proslaviti jednu od najljepših turističkih regija u Europi besplatnim prijevozom tijekom ovog vikenda. Svi će korisnici, novi i stari, moći zatražiti najviše dvije vožnje, od četvrtka, 2. lipnja, u 11 sati, pa sve do nedjelje, 4. lipnja, u 12 sati.

Za besplatne vožnje potrebno je iskoristiti kod: BESPLATNIVIKEND.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist