Kultura

‘DUBROVNIK U POZNO LJETO’ Veliki romantičari večeras u Dvoru

'DUBROVNIK U POZNO LJETO' Veliki romantičari večeras u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, večeras će u atriju Kneževoga dvora nastupiti pijanistica Ida Gamulin i violončelist David Grigorian.

Početak koncerta je u 21.30 sati, a na programu su djela velikih romantičara: Franza Schuberta i Johannesa Brahmsa.

Riječ je o tradicionalnoj suradnji MFG Dubrovnik u pozno ljeto i Laus akademije Dubrovnik koja u Dvor dovodi vrsne glazbenike i pedagoge. Tako će na večerašnjem koncertu nastupiti Ida Gamulin, hrvatska pijanistica koja već trideset godina uspješno nastupa na domaćim i inozemnim koncertnim podijima. Osim brojnih javnih nastupa, pedagoške djelatnosti, gostovanja diljem svijeta, pijanistica snima za BBC, France Musique, CBS, Bayerischer Rundfunk, za diskografske kuće EMI–Mava, HRT, Cantus–HDS i neprekidno za Croatia Records, a njena vrsnost bila je istaknuta i u napisu Noela Goodwina u The Timesu, u listu Daily Telegraph i drugima. Pozivi na gostovanja u inozemstvu kao i neprekidna nazočnost na hrvatskim koncertnim podijima pokazuju uspješnost kojom se Ida Gamulin predstavlja u svim europskim državama, u Rusiji i SAD –u, u najuglednijim koncertnim dvoranama.
PIjanistici će se pridružiti David Grigorian, čelist međunarodne karijere te ugledni glazbeni pedagog kroz čiji su razred prošli mnogi uspješni mladi glazbenici, nositelji najviših nagrada na brojnim poznatim međunarodnim natjecanjima. Predavao je na glazbenim institucijama u Novosibirsku, Gorkom i Moskvi. Danas živi u Njemačkoj te predaje na Hochschule des Saarlandes für Musik u Saarbruckenu.

Na program večerašnjeg koncerta su Schubertova Sonata za klavir u B-duru op. posth D 960 uz 220. obljetnicu skladateljeva rođenja, te Sonata za violoncello i klavir br. 2 u F-duru Johannesa Brahmsa uz 120. godišnjicu skladateljeve smrti.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra, a moguće ih je rezervirati na broj 091 613 7314 ili na 417 110.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist