Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Sinkovsky i treći put na festivalu oduševio publiku

DUBROVNIK U POZNO LJETO Sinkovsky i treći put na festivalu oduševio publiku
Dubrovnik, 12.09.2017. 5. Festival Dubrovnik u pozno ljeto - koncert DSO, Tomislav Facini i Dmitry Sinkovsky Foto: DSO

Knežev dvor je bio prepun i na sinoćnjem koncertu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto na kojem je treći put nastupio ruski violinski virtuoz Dmitry Sinkovsky.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je maestro Tomislav Fačini, a na programu su se našla djela Ludwiga van Beethovena. Nakon izvedbe Vivaldijevih djela u petak i koncerta Stylus phantasticus u subotu, Dmitry Sinkovsky je još jednom uspješno napunio Knežev dvor i oduševio mnogobrojnu publiku izvedbom Violinskog koncerta u D duru L. van Beethovena. Nastupi Sinkovskog u Dvoru redovno izazivaju ovacije kod publike i izvođenje solista na sviranje glazbenih dodataka, pa je tako bilo i sinoć.

Sljedeći koncert na programu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto je u četvrtak 14. rujna kada će vodeći jazz pijanist ovih prostora, Matija Dedić, predstaviti svoj novi album ‘Male ljubavi…susreti’. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ulaznice su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene ulaznica za građane dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Brojevi su informacije su 417 110 i 091 613 7314.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist