Kultura

Dubrovnik u pozno ljeto: Nastupa Dubrovkinja Đana Kahriman!

Dubrovnik u pozno ljeto: Nastupa Dubrovkinja Đana Kahriman!
Dubrovnik, 22.09.2015. Koncert Dubrovnik u pozno ljeto - DSO, Christoph Campestrini i Djana Kahriman

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto s Gudačkim komornim orkestrom DSO-a nastupaju violinisti Đana Kahriman i Dmitry Sinkovsky. u utorak 13. rujna s početkom u 21 sat.
Dubrovkinja Đana Kahriman, koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra s njime nastupa od svoje osme godine, a do danas je nastupila i sa Zagrebačkom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i drugima. Godine 2015. dodijeljena joj je nagrada Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz Gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži i maestra Pavla Zajceva.
Dinamični ruski violinski virtuoz Dmitry Sinkovsky svoje je obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te primio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Sinkovsky je također usavršio svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Redovno nastupa po Europi i svijetu.

Na programu su sljedeća djela:
A. Corelli Concerto Grosso u B duru
J. S. Bach Koncert za dvije violine i ork. u d molu, BWV 1043
A. Vivaldi Concerto u d molu, RV 242 ‘Per Pisendel’
T. Albinoni Pianta bella
G. F. Händel Venti turbini
A. Vivaldi Concerto za violinu i ork.
‘Per la Solennita di San Lorenzo’
G. F. Händel Dove sei

Cijene ulaznica su od 100 do 400 kuna.
Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredu DSO-a od 9-14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Uobičajene povlastice za građane Dubrovnika vrijede i za ovaj koncert. Dodatne informacije dostupne na broj 099 221 1585.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist