Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Brčićev recital u atriju Kneževa dvora

DUBROVNIK U POZNO LJETO Brčićev recital u atriju Kneževa dvora

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, u četvrtak 7. rujna dubrovački gitarist Maroje Brčić održat će recital u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Maroje Brčić je na koncertnim podijima prisutan više od 25 godina i to kao solist, kao član raznih komornih tijela te kao solist uz orkestar (Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebački solisti, Mostarski komorni orkestar, Sarajevska filharmonija, Orkestar Makedonske nacionalne opere te moskovski Gnjesinski virtuozi). Osim u domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru, pa su tako svoja djela za jednu ili više gitara, za gitaru i flautu te tri gitare i glas napisali ugledni skladatelji: Željko Brkanović, Nikša Njirić, Ivo Josipović, Berislav Šipuš, Philip Bracanin, Anđelko Klobučar i Zoran Juranić.

Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Diplome Milka Trnina (s Dubrovačkim gitarskim trijom), za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama nagrađen je uglednom nagradom Orlando 2009. godine, ali i ove godine za Koncert kvarteta zajedno sa Zoranom Dukićem, Petritom Çekuom i Tvrtkom Sarićem.

Program koncerta 7. rujna je sljedeći:
Hans Haug: Alba
Napoléon Coste: Les Bords du Rhin, op. 18
Les Soirées d’Auteuil, op. 23
Johann Kaspar Mertz: Iz ciklusa Bardenklänge
Goran Listeš: Fantasia op. 7
Joaquín Rodrigo: Junto al Generalife
Pequeña sevillana

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist