Grad

Dubrovnik i Ravno zajedno grade vodovod za Ivanicu

Vlahušić sa Šimunovićem (Općina Ravno)

Grad Dubrovnik, Vodovod Dubrovnik i Općina Ravno raspisat će zajednički natječaj za idejno rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice, zaključak je sa današnjeg sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića i direktora Vodovoda Pera Miškovića s načelnikom Općine Ravno u BIH, Andrijom Šimunovićem.

– Primarni interes Grada Dubrovnika i Vodovoda je naći optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor Omble i crpilišta – naglasio je gradonačelnik Vlahušić.

Studija izvodljivosti trebala bi dati odgovore na pitanja kojim tehničkim rješenjem dovesti cjevovode na Ivanicu uz postojeće izvore i infrastrukturu, a uz tehnički pristup uključit će i financijsku analizu projekta. Cijeli postupak bit će usklađen s europskim standardima, a projekt će se prijaviti na natječaj za europske fondove.

Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik značajno će financirati izvedbu projekta, jer se radi o vitalnom pitanju za stanovnike Grada. Istovremeno će se raditi i na rješenju odvodnje zbog racionalizacije troškova, a o pokrenutoj prekograničnoj suradnji informirat će se Hrvatske vode i Vlada Republike Hrvatske.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist