Natrag
23.10.2017 19:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik i Ravno zajedno grade vodovod za Ivanicu

17.1.2014 @ 17:43 Dulist Grad

Podijelite:

Grad Dubrovnik, Vodovod Dubrovnik i Općina Ravno raspisat će zajednički natječaj za idejno rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice, zaključak je sa današnjeg sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića i direktora Vodovoda Pera Miškovića s načelnikom Općine Ravno u BIH, Andrijom Šimunovićem.

– Primarni interes Grada Dubrovnika i Vodovoda je naći optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor Omble i crpilišta – naglasio je gradonačelnik Vlahušić.

Studija izvodljivosti trebala bi dati odgovore na pitanja kojim tehničkim rješenjem dovesti cjevovode na Ivanicu uz postojeće izvore i infrastrukturu, a uz tehnički pristup uključit će i financijsku analizu projekta. Cijeli postupak bit će usklađen s europskim standardima, a projekt će se prijaviti na natječaj za europske fondove.

Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik značajno će financirati izvedbu projekta, jer se radi o vitalnom pitanju za stanovnike Grada. Istovremeno će se raditi i na rješenju odvodnje zbog racionalizacije troškova, a o pokrenutoj prekograničnoj suradnji informirat će se Hrvatske vode i Vlada Republike Hrvatske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana