Grad

Dubrovnik predstavljen u slovenskoj Kranjskoj gori

Dubrovnik predstavljen u slovenskoj Kranjskoj gori

Turistička zajednica grada Dubrovnika danas je priredila prezentaciju turističke ponude s naglaskom na posebna događanja u Kranjskoj gori u okviru skijaškog spektakla Pokal Vitranc, a u suradnji s HTZ Predstavništvo Slovenije, koja je pokrovitelj ove manifestacije već šestu godinu zaredom.

U šatoru namijenjenom partnerima, sponzorima,novinarima i drugim uvaženim gostima bilo je oko stotinu i šezdeset nazočnih, među kojima i slovenski premijer Miro Cerar, slovenska skijaška legenda Bojan Križaj, Eva Straus iz grada prijatelja Bleda, te predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza , Konavljanin Miho Glavić. Nazočne je pozdravila direktorica Predstavništva HTZ Slovenija Metka Bradetić, a prezentaciju je održala Jelka Tepšić.
Uz lijepe fotografije i promotivna videa Dubrovnika, gosti su kušali dubrovačke specijalitete – pršut, bijeli rizot, brodet, šporke makarule, pašticadu, te prikle, hrostule, rozatu i tortu od skorupa.
Pokal Vitranc organizira se u Kranjskoj gori od 1961.godine,dio je Svjetskog skijaškog kupa za muškarce i voze se slalomska utrka ( subota) i veleslalomska utrka u nedjelju. Promocija Hrvatske i Dubrovnika nastavlja se i sutra na štandovima s promo-materijalima i putem video ekrana smještenih i na cilju na kojima se emitiraju promotivni filmovi. Skijaški spektakl u Kranjskoj gori godišnje prati oko 12 tisuća posjetitelja, pišu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist