DuList IN

DUBROVNIK POSTAJE ‘IMAGINARNO MJESTO’ Otkrivamo detalje snimanja Star Warsa!

DUBROVNIK POSTAJE 'IMAGINARNO MJESTO' Otkrivamo detalje snimanja Star Warsa!

DuList iz krugova bliskih tvrtki ‘Formula Film’, jednom od sudionika snimanja osmog nastavka Ratova zvijezda, doznaje kako će se i gdje snimati scene najnovijeg filmskog spektakla.

Naime, ‘Formula Film’ i ‘Space Bear Industry’ od 9. do 17. ožujka snimat će ‘akcijski film’ nazvan upravo ‘Space Bear’, a radi se o visokoj stranoj produkciji.

Također, na službenoj stranici Disney Casting, gdje je objavljeno mnoštvo detalja o snimanju filma Star Wars VIII, navodi se suradnja SpaceBear Industries, Lucas film (autora prvih 6 nastavaka sage), Genre Films, Kasdan Pictures, Ram Bergam Productions, Truenorth, i The Walt Disney Studios (autora 7. nastavka, ujedno i vlasnika Lucas Film, te time i prava na SW sagu).

‘Space Bear’ je radni naziv ili kodno ime osmog nastavka Ratova zvijezda, navodi se na mnogobrojnim stranicama vezanim uz najnoviji nastavak filma, a zanimljivo je dodati i to kako je ‘space bear’ jedan od naziva Ewoksa, iznimno popularnih likova unutar serijala, koji su od osamdeserih čak imali i svoj animirani serijal emitiran i u Hrvatskoj. Popularni ‘Evoksi’ zamišljeni su kao manji medvjedi, a prvi put pojavljuju se u nastavku ‘Return of The Jedi’ (6.). Glavni su likovi dvaju zasebnih filmova malih ekrana – Caravan of Courage: An Ewok Adventure (1984) te Ewoks: The Battle for Endor.

‘Space Bear’ snimat će se na nekoliko lokacija, a u tom razdoblju stara će se gradska jezgra i okolica pretvoriti u ‘određeno imaginarno mjesto’.

Snimat će se tako na Stradunu, Banjama, Kneževom dvoru, Ulici sv. Dominika, Ulici od Pustijerne, na zidinama, Trgu oružja i Peskariji. Scenografija će se pripremati 9. i 10. ožujka, a film snimati svaki dan od 16 do 4 ujutro, na dane 11., 12., 13., 14., 15., te 16. ožujka, a tijekom snimanja povremeno će se regulirati pješački promet.

Sudionici se nadaju kako će snimanjem ovog filma poduprijeti uspješnu promociju Dubrovnika kao filmske destinacije, a ‘Space bear’, nastavak je sedmog dijela, ‘The Force Awakens’.

Foto: Wikipedia/Star Wars

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist