Sport

Dubrovnik pobijedio Sonik 15 razlike!

Dubrovnik pobijedio Sonik 15 razlike!

Košarkaši Dubrovnika ostvarili su drugu pobjedu u prvenstvu svladavši zadarski Sonik 77:62. Najučinkovitiji u visokoj pobjedi Dubrovnika bio je Marijo Hajdić sa 21 poenom. 

Iako su nastupili bez Roka Čiklića, košarkaši Dubrovnika krenuli su u susret  s puno želje i htjenja da dođu do druge pobjede. Sredinom prve dionice gosti su imali i sedam razlike, ali se ipak na kraju otišlo sa -2 (20:22) za Zadrane u drugu dionicu.

Domaćini su ekspresno otvorili sa serijom 11-0 i poveli 31:22. Lošom realizacijom za tri poena (0/9), Dubrovčani su na poluvrijeme otišli sa prednosti od +3 (39:36). Maro Lučić je dominirao ispod koša te bio najučinkovitiji u svojoj momčadi s postignutih 11 koševa.

Momčad Željka Vreće sredinom treće četvrtine ponovno je dopustila razigranih Zadranima da dođu vodstvo (43:44). Ivan Begić je dvije minute i trideset sekundi do kraja treće četvrtine pogodio prvi put za tri poena za 49:46.

Ovo je ujedno bila prva 'momčadska' trica Dubrovnika od deset pokušaja. Frano Karač deset sekundi prije odlska u posljednju dionicu pokušao je šutem za tri, ali nije uspio. Ipak, Dubrovnik je zasluženo dobio treću dionicu i u četvrtu četvrtinu ušao sa +4 (51:47). 

Ivan Begić je jedini raspoloženi kod Dubrovnika kojemu je po drugi put pošlo za rukom postići tri poena za prvo veće vodstvo Dubrovnika (54:47). Pet minuta prije kraja pri rezultatu 59:50 za Dubrovnik, Dražović (Sonik) je zbog prigovora zaradio tehničku, a sa linije slobodnih bacanja Oštrić je pogodio samo jednom za +10 svoje momčadi.

Tri minute i 15 sekundi do kraja Dubrovnik je preko Marija Hajdića zasluženo došao na visokih +14 (68:54). Do kraja susreta Dubrovnik je staloženo držao prednost te kraju slavio sa uvjerljivih +15 (77:62). Dubrovnik u idućem kolu igra protiv Križevaca u gostima u subotu, 28. siječnja. 

Pobjeda nam puno znači, Došen je odigrao par minuta, a Čiklić je odgledao utakmicu s tribina, dakle bili smo dosta oslabljeni. Ovo je prva utakmica u ovoj godini, a i u sezoni da je odigrana po mom guštu, svi su se energetski potrošili i odigrali kvalitetnu obranu. Ima još do kraja sedamnaest kola, a smatram da bi ovu pobjedu trebali prenjeti jer sumnjam da će Borik ući u ligu za prvaka. Imamo još konkurenata koji nam doaze doma, a ja se nadam da i u gostima još nešto bodova možemo uzeti – zaključio je Željko Vreća trener Dubrovnika. 

A-1 liga, 14. kolo
KK Dubrovnik – KK Sonik Puntamika 77:62 (20:22, 19:14, 12:11, 26:15)
SD Gospino polje
Gledatelja: 100
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Damir Basarić (Split), Leo Roglić (Split)
KK Dubrovnik – Perić (12), Karač (3), Oštrić (5), Soko (3), Došen, Lučić (15), Kušt, D. Hajdić, M. Hajdić (21), Diminić (4), Begić (14), Katić
KK Sonik – Jurlina (7), Marić (7), Segarić, Cakarun (21), Pešut (15), Dražović, Glavan, Jurjević (3), Grabovac, Ramljak (7), Sarlija (2)

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist