Grad

DUBROVNIK ‘NAPADA’ INDIJSKO TRŽIŠTE Ove godine veći broj turista iz Indije?

DUBROVNIK 'NAPADA' INDIJSKO TRŽIŠTE Ove godine veći broj turista iz Indije?

Niz promotivnih aktivnosti TZ grada Dubrovnika početkom ove godine usmjeren je dalekom indijskom tržištu, jednom od najbrže rastućih svjetskih tržišta. Tijekom 2015. godine u Dubrovniku je boravilo oko 5 tisuća indijskih gostiju koji su ostvarili dvanaestak tisuća noćenja, pa je očito kako postoji ogromni prostor za povećanje učinaka, koji se i očekuju ponajprije zahvaljujući bollywoodskom spektaklu FAN i navici Indijaca da obilaze destinacije koje su bile kulise za filmska snimanja njihovih mega-spektakla.

U suradnji putničke agencije Uniline i agencije Udaan India, na studijskom putovanju u Hrvatskoj boravilo je pedesetak predstavnika indijskih putničkih agencija. Turistička zajednica grada Dubrovnika, za ovu značajnu studijsku grupu , priredila je posebnu prezentaciju na kojoj su predstavljene turističke mogućnosti Dubrovnika.
Prije nekoliko dana u prestižnom izdanju Mumbai Mirror kao i na njihovom news-portalu objavljen je napis o Dubrovniku, autorice Kalpane Sunder, indijske freelance novinarke koja je kao gošća TZ grada Dubrovnika boravila u našem gradu u lipnju 2015. godine. Agencija Udaan India nastavlja s „trendsetting“ pristupom u izdavanju viza, pa se upustila u novu ideju pod nazivom “Namaste Croatia” s ciljem promoviranja Hrvatske u pet zemalja – Indija, Nepal, Šri Lanka, Butan i Bangladeš.
Također, početkom sljedećeg mjeseca, od 4. do 7.travnja u organizaciji udruge European Cities Marketing koje je Dubrovnik dugogodišnji član i njihovih partnera globalne kompanije TMF, u tri indijska grada organiziraju se radionice o kongresnoj industriji, na kojima će biti izvrsna prigoda za promociju Dubrovnika kao atraktivne kongresne i ‘must see’ destinacije.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist