Grad

Dubrovnik najbolja regionalna kongresna destinacija

Dubrovnik najbolja regionalna kongresna destinacija

Dubrovnik je na 9.specijaliziranom sajmu kongresne i ‘incentiv’ ponude za srednju i jugoistočnu Europu ”Conventa” proglašen najboljom regionalnom kongresnom destinacijom, javili su u petak iz Turističke zajednice grada Dubrovnika te dodali da je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto.
Kako se navodi u priopćenju, sajam se održao u Sloveniji u srijedu i četvrtak, a nastupilo je 145 izlagača i više od 300 organizatora poslovnih putovanja, od čega 178 inozemnih organizatora, s europskog i američkog tržišta, dok su ostatak činili organizatori poslovnih putovanja iz regije.
– U srijedu je održana je svečana dodjela nagrada najboljim kongresnim destinacijama, prema istraživanju stručnog kongresnog magazina ”Kongres”, u Cankarjevu domu u Ljubljani. Dubrovnik je proglašen najboljim u kategoriji ”Top 10 regionalnih kongresnih centara”, a u ukupnom poretku, najboljim kongresnim destinacijama proglašeni su Prag, Istanbul i Budimpešta, dok je Dubrovnik, iako puno manja destinacija od konkurenata, ipak na četvrtom mjestu – navode iz dubrovačke Turističke zajednice.
Iz TZ-a napominju kako su kongresni tajni kupci za ocjenjivanje destinacija koristili razne kriterije, od prirodnih faktora, prometne infrastrukture, turističke te kongresne infrastrukture.
– Važna je bila i subjektivna i marketinška ocjena destinacije, kao i indeks kvalitete života, te također i globalni indeks mira, koji sve više utječe na cjelokupnu ocjenu – zaključuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist