Grad

Dubrovnik na listi ‘netipičnih, ali fenomenalnih’ destinacija za medeni mjesec

Grad iz zraka

Čini se kao da se Dubrovnik uopće ne mora truditi kako bi zaradio titulu najromantičnijeg grada na svijetu. Iz godine u godinu, mjeseca u mjesec, svjetski mediji uvrštavaju ga na razne liste na kojima je gotovo u pravilu u vrhu.

Takav slučaj bilježi i američki portal Huffington Post, koji je Dubrovnik pak uvrstio na neobičnu listu devet fantastičnih putovanja za medeni mjesec na koja nitko ne ide.

Naime, autor teksta tvrdi kako Amerikanci za svoj medeni mjesec najčešće biraju Grčku, Tajland ili Karibe, što su za njih već ‘otrcane’ destinacije.

Na listi ‘netipičnih, ali fenomenalnih destinacija za medeni mjesec’ uz Dubrovnik su se našli i Ženeva, Buenos Aires, Vancouver, Bocvana, Gvatemala, Marakeš, Kambodža i Cape Town.

– Ako ste fanovi ‘Igre prijestolja’ kao mi, vjerojatno vam je poznat epski ambijent i starinski šarm Dubrovnika. Ljepota i romantika starog grada Dubrovnika je nepobitna. Sastavljen od mramornih ulica, predivnih baroknih građevina, okružen Jadranskim morem, Dubrovnik će definitivno inspirirati i oduševiti vas i vašeg partnera za vrijeme i nakon medenog mjeseca u ovom drevnom gradu. Nudeći ture zidinama, modernu uspinjaču koja vas vodi do Srđa, ture brodom na obližnje Elafite i vinske ture na Korčuli, Dubrovnik ima sve što mladenci mogu sanjati – zapisao je autor.

A mi ne možemo ništa drugo nego se s njegovim stavom složiti.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist