Aktualno

‘DUBROVNIK MUSIC WAVE’ Propali pokušaj festivala na Lokrumu

'DUBROVNIK MUSIC WAVE' Propali pokušaj festivala na Lokrumu

Sinoć je na Lokrumu održan prvi dan festivala međunarodne glazbene produkcije ‘Dubrovnik Music Wave Festival’.

Prvi dan ovog dvodnevnog festivala obilježila je slaba posjećenost, tako da su se posjetitelji mogli ‘na prste izbrojati’. O samom festivalu, osim preko povremenih priopćenja organizatora, nismo saznali mnogo. Organizator festivala je GLAM Media UK, a opisuje se kao ‘međunarodni glazbeni umjetnički menadžment, marketing, Pr i promocijska tvrtka s naglaskom na glazbenu industriju’. Najavljivali su kako će to biti prvi glazbeni festival u Hrvatskoj s različitim žanrovima glazbe, od popa do jazza do housea. Glazbenici koji su najavljeni kao sudionici mogli bi se nazvati slabije poznatima široj javnosti. To su npr. Kim Cameron&SideFX, Warp Brothers, Mila Falls, Tanya Fenmore, Judy Cehmm, Game Chasers, Lilly Palmer, Gemma Louise Doyle…

‘Amaterski’ plakati, funte, kune…
Dubrovčani su, pak, nakon prve najave o festivalu na društvenim mrežama iskazali nezadovoljstvo zbog nove eksploatacije predivne zelene oaze nadomak zidinama, a potom je osvanuo i najavni plakat za nastup jedne od sudionika festivala Kim Cameron&SideFX, koje je mnoge iznenadio zbog svog ‘amaterskog’ izgleda. Na samoj internetskoj stranici festivala, ali i na stranicama na kojima se nude ulaznice, moglo se saznati nekoliko zanimljivih informacija. Na jednom mjestu tako je navedeno kako će program u oba dana trajati od 17 do 23 sata, a na drugom od 15 do 1 sat iza ponoći, s posljednim brodom (koji će ploviti svakih 15 minuta) iz Portoča u 2 sata iza ponoći. Zanimljiva je također i razlika u cijenama ulaznica. Tako prema cijeni izraženoj u funtama ulaznica za jedan festivalski dan iznosi 39 funti, a u kunama 240 kuna. Cijena za dva dana 70 funti ili 400 kuna. Jeftinije platiti u kunama, očito. Događaj je, usput budi rečeno, promovirala i gradska Turistička zajednica, a poveznicu na web stranicu za kupnju ulaznica objavila je i Javna ustanova Rezervat Lokrum.

A o festivalu smo već pisali u našem tiskanom izdanju gdje možete pročitati što je o događaju rekao i ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić.

 

FOTO: Zvonimir Pandža

 

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist