Aktualno

Dubrovnik među tri najbolje kongresne destinacije

Dubrovnik kongresna destinacija

U izboru regionalnog izdanja „KONGRES Magazin“ Dubrovnik je između 34 središta srednje i jugoistočne Europe odabran uz Prag i Budimpeštu jednom od tri najbolje kongresne destinacije u našoj regiji. Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić uvrštena je između 30 najutjecajnijih ljudi u 2013. u regiji za kongresnu industriju.

Meetings Star regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu srednje i jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i poslovne subjekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.
Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjene su i pregledane te analizirane trideset i četiri destinacije po kriterijima – prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura.

Dubrovnik, jedna od tri najbolje kongresne destinacije srednje i jugoistočne Europe dobio je ukupnu ocjenu 4,61 i nalazi se na vrhu tablice uz velike centre Prag i Budimpeštu.
Prema izboru stručnog magazina Kongres, Hotel Dubrovnik Palace drugu godinu zaredom dobitnik je nagrade za najbolji hotel u kategoriji Premium Resort Meeting Hotels te je dobio priznanje Meetings Star 2013., a u sklopu Conventa Trade Showa u Ljubljani dok je hotel Radisson Blue ušao u top deset Resort meeting hotels u regiji.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist