DuList IN

DUBROVNIK KAO NOTTINGHAM Evo na kojim će se lokacijama snimati Robin Hood

DUBROVNIK KAO NOTTINGHAM Evo na kojim će se lokacijama snimati Robin Hood

‘Robin Hood: Origin’, čija je premijera planirana za veljaču 2018. godine, snimat će se u Dubrovniku na lokacijama koje uključuju dio Straduna, gradski porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama. Postavljanje scenografije započet će već u prosincu, a samo snimanje odvijat će se tijekom tri tjedna u veljači i ožujku. Sve to rečeno je na sastanku  redatelja i izvršnog producenta filma „Robin Hood: Origins“ Otta Bathursta i E. Bennetta Walsha s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

-Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor – rekao je Bathurst te otkrio da će naš grad biti „srce samog filma“.

Izvršni producent filma koji bi vrlo izgledno mogao prerasti u trilogiju, veteran E. Bennett Walsh gradonačelnika je pobliže upoznao s projektom, izložio okvirni plan snimanja i iznio zahtjeve filmske ekipe. Producent, čija filmografija uključuje takve filmske hitove poput „Disturbia“, „Amazing Spider-Man“ ili oba dijela Tarantinovog „Kill Bill“, rekao je i da je Lionsgate u završnim pregovorima s ostatkom glumaca koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji bit će poznati do kraja listopada kada će filmska ekipa u znatno širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik. -Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje – rekao je Walsh.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist