Grad

Dubrovnik je ‘najpametnija zajednica’ u Hrvatskoj

Dubrovnik je 'najpametnija zajednica' u Hrvatskoj

U okviru projekta “Smart city” prvo mjesto u kategoriji “Pametnija zajednica” osvojio je Grad Dubrovnik.

Nagradu je preuzela direktorica Dubrovačke razvojne agencije DURA koja je bila koordinator projekta, Andrea Novaković, na svečanosti održanoj 11.studenog u Zagrebu.

– Zahvaljujem se organizatorima na nagradi te Gradu Dubrovniku na podršci i financijskoj potpori kojom će se projekt nastaviti i u 2016. Potičemo mlade inženjere da ostanu u Dubrovniku i svima dajemo šansu da doprinesu razvoju lokalne zajednice kroz pametna rješenja, a nagrada je dokaz da u tome uspijevamo. Dogodine se nadamo još jednoj! – kazala je Novaković.

Projekt “Pametni gradovi-gradovi budućnosti” pokrenut je zahvaljujući kako međunarodnoj tako i regionalnoj inicijativi. U njemu sudjeluje Udruga gradova, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Poslovni dnevnik, a cilj je promoviranje inovacija “pametnih gradova” te osvještavanje javnosti o važnosti tehnološkog i organizacijskog napretka. Konačan cilj je podizanje razine kvalitete života u hrvatskim gradovima. Kao kriteriji natječaja istaknuli su se: inovativost, socijalni impakt te primjenjivost u drugim područjima, dok je evaluacija projekata trajala od lipnja do listopada ove godine.

Osim Dubrovnika, nagrade su pripale i gradovima Rijeci, Jastrebarskom, Koprivnici i Pleternici. Uz certifikat, pobjednici dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja logotipa ‘Pametniji grad 2015.’ za potrebe marketinške kampanje te vlastite potrebe.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist