DuList IN

DUBROVNIK FESTIWINE TROPHY Biraju se najbolja vina!

DUBROVNIK FESTIWINE TROPHY Biraju se najbolja vina!

I ove godine, treću godinu zaredom, održat će se natjecanje prijavljenih vina Dubrovačko neretvanske županije za prestižnu nagradu Dubrovnik FestiWine Trophy 2016.

Međunarodni ocjenjivački sud sastoji se od jedanaest inozemnih i domaćih sudaca, enoologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, čije međunarodno znanje, iskustvo, kao i strukovna raznolikost, jamče neovisno ocjenjivanje.

Ocjenjivanje pristiglih uzoraka zakazano je za utorak i srijedu, 26. i 27. travnja u hotelu Dubrovnik Palace dok ćemo dobitnike FestiWine Trophya doznati na završnoj gala večeri festivala u subotu, 30 travnja – pišu organizatori.

Na čelu međunarodnog ocjenjivačkog suda nalazi se Bojan Kobal, vlasnik Kobal vinarije, osvajač brojnih titula na međunarodnim natjecanjima te licencirani ocjenjivač vina. Bojan, predsjednik ocjenjivačkog suda, sa zadovoljstvom ističe kako mu je neizmjerno drago biti dijelom festivala, treću godinu zaredom.

Bojanu Kobalu će se pridružiti i ostali inozemni suci i vinski profesionalci: Anna Aga (Grčka) enolog, voditelj kupaca i organizator brojnih vinskih događanja; Quentin Sadler (Velika Britanija) predavač i konzultant; Chris Alblas ( Nizozemska) vinski novinar i predavač, Staša Cafuta Trček ( Slovenija) bloggerica i novinarka; Tihomir Prušina ( Bosna i Hercegovina) enolog i predavač, Mira Šemić (Slovenija) sommelier 3. stupnja i savjetnica; Peng Wu ( Narodna Republika Kina) predavač i konzultant. Iz Hrvatske nam dolazi ugledni poznavatelji vina i vodeći profesionalci: Franjo Francem, enolog i nadaleko priznati vinski profesionalac; Klaudio Jurčić, četvertostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu i dobitnik brojnih priznanja; Aleksandar Noršić, sommelier i predavač od strane United States Sommelier Association Wine School.

Na ocjenjivanju vina za nagradu Dubrovnik FestiWine Trophy, međunarodni ocjenjivački sud birat će najbolje među 65 prijavljenih uzoraka. Prijave su bile otvorene za registrirane samostalne vinari, vinarske (poljoprivredne) zadruge i udruge vinara s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Sva vina su proizvedena od grožđa sedam vinskih regija Dubrovačko-neretvanske županije.

– Pozivamo vas da nam se pridružite u hotelu Dubrovnik Palace, u utorak / 26. travnja u 10.00 sati na neformalnom druženju sa sucima, tijekom kojeg ćete imati mogućnost doznati više o prijavljenim vinima te ocjenjivanju pristiglih uzoraka – ističu organizatori.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist