DuList IN

DUBROVNIK FESTIWINE Mjesec dana do dubrovačkog vinskog festivala

DUBROVNIK FESTIWINE Mjesec dana do dubrovačkog vinskog festivala

Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se četvrtu godinu zaredom u Dubrovniku od 17. do 23. travnja 2017. godine u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i produkciji agencije ‘Dubrovnik PartneR’ te potporu festivalskih partnera i sponzora.

Istinski zaljubljenici u vino, kojih je iz godine u godinu sve više i više, imat će priliku kušati neka od najboljih vina na jednom mjestu, sudjelovati u raznolikim i zanimljivim vinskim radionicama, biti dijelom bogatog off programa te družiti se s priznatim vinarima, iskusnim sommelierima i vinskim stručnjacima.

Podsjetimo, Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival Dubrovačko neretvanske županije, s ciljem promocije vinske kulture kao i autohtonih sorta Dubrovačko – neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta od strane enologa, istraživača, promotora i vinoljubaca.

-S procesom uspješnog repozicioniranja i promocije lokalnih vina u ukupnoj turističkoj ponudi Dubrovačko neretvanske županije, Dubrovnik FestiWine otvara svoja vrata vinarima iz ostalih vinorodnih krajeva Hrvatske i zemalja EU – naglašava župan Nikola Dobroslavić, osnivač i nositelj festivala Dubrovnik FestiWine.

Tradicionalno, kao uvod u bogati program vinskog tjedna, svi posjetitelji festivala i Dubrovnika pozvani su da u okviru programa ‘Dubrovačka vinska setemana’ posjete restorane, vinske i caffe barove s oznakom ‘Wine Friendly’ te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Festival otvara ocjenjivanje vina ‘FestiWine Trophy’, u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s predsjednikom žirija Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Na oduševljenje sponzora, prijatelja i ocjenjivačkog žirija festivala, i ove godine će se birati županijsko vino koje najbolje ljubi poznatu deliciju, stonsku kamenicu, u sklopu programa ‘Blind date: in love with Ston Oyster’.

Festival se nastavlja svečanom večerom ‘FestiWine Gala’, na kojoj će se pobjednička vina s prošlogodišnjeg festivala pažljivo sljubiti s finim delicijama u režiji cijenjenih chefova: Fabriciom Vežnaverom i Petrom Obadom. Cjelokupan prihod večere namijenjen je stipendiranju edukacije mladih talenata u somelijerstvu i gastronomiji.

Središnji program festivala, ‘Izložba vina’ na kojoj će svoje najbolje proizvode predstaviti brojni hrvatski i međunarodni vinari, održat će se u petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine.

Ne propustite program ovogodišnjeg DubrovnikFestiWine-a:

Dubrovačka vinska setemana / 17. – 23. travnja – svi posjetitelji Festivala pozvani su da posjete brojne restorane, hotele i cafe barove, te kušaju vrhunska regionalna vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja, po posebnim FestiWine cijenama.

FestiWine Gala, Hotel Dubrovnik Palace / 20. travnja – autorska večera renomiranog kuharsko-somelijerskog tima kojeg čine: ugledni chefovi Fabricio Vežnaver i Petar Obad uz asistenciju prošlogodišnjih stipendista Tihomira Antunovića i Đura Kravića; Aleksandar Noršić, naš poznati sommelier i član žirija Dubrovnik FestiWine Trophy; Ingrid Badurina, gastro novinarka. Cjelokupni prihod ovog vinsko gastronomskog spektakla namijenjen je edukaciji i daljnjoj izobrazbi mladih kulinarskih talenata.

Središnja izložba vina, Lazareti – 21. travnja
11,00 – 13,00 sati – B2B (za izlagače i vinske profesionalce)
13,00 – 14,00 sati – Svečano otvaranje DFW
14,00 – 21,00 sati – Izložba otvorena za javnost; vinske radionice i vođene degustacije

Središnja izložba vina, Lazareti – 22. travnja
11,00 – 19,00 sati – Izložba otvorena za javnost; vinske radionice i vođene degustacije

-Pozivamo sve ljubitelje vina, kao i one koji to žele postati, da nam se pridruže na četvrtom izdanju Dubrovnik FestiWine-a, na kojem će svatko pronaći nešto za sebe; očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, vinokušnji, edukativnih programa te veselih druženja s vinarima i eminentnim vinskim stručnjacima – ističu organizatori.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist