DuList IN

Dubrovnik domaćin 3. prvenstva sommeliera Dalmacije

Dubrovnik domaćin 3. prvenstva sommeliera Dalmacije

Tko je najbolji sommelier Dalmacije za 2018. godinu odlučivat će se u Dubrovniku 16. i 17. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior. Prvenstvo se odvija u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, krovne sommelierske institucije.

Prvenstvo se održava uz potporu Grada Dubrovnika, TZ Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZO Orebić te brojnih drugih privatnih tvrtki. U ponedjeljak, 16. travnja održat će se četvrtfinalna i polufinalna natjecanja koja su zatvorena za javnost, a utorak 17. travnja je rezervirano za finale, koje je otvoreno za javnost.

U danima Prvenstva planira se organizirati i radionica na temu Vina Dalmacije, koju će voditi aktualni državni prvak Siniša Lasan. Potencijalne natjecatelje pozivamo da već sada ispune prijavu koje mogu pronaći na stranicama Hrvatskog sommelier kluba.

Inače, Dubrovnik je na lanjskom natjecanju imao dva predstavnika na natjecanju, Sinišu Lasana (1. mjesto), te Marka Šrama (2. mjesto), dok je trećeplasirani sommelier Dalmacije bio Branimir Vukšić iz Šibenika. Na prošlogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 8 natjecatelja.

HSK od svog osnutka sustavno radi na napretku profesije sommeliera, produbljivanju svijesti o kulturi hrane i pića i edukaciji profesionalaca kao i građanstva. To podrazumijeva i promociju hrvatskog vinarstva, kao i prezentaciju Hrvatske u što boljem turističkom, ugostiteljskom i vinarskom svjetlu u svijetu, što se uspješno ostvaruje zahvaljujući natjecanjima i sastancima u organizaciji Međunarodnog udruženja sommeliera.

Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih natjecanja, održavanjem profesionalnih i neprofesionalnih tečajeva, stručnih predavanja, stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, održavanjem zajedničkih sastanaka i skupova, izdavanjem stručne publikacije i ostalim aktivnostima.

Produkciju prvenstva Dalmacije potpisuje Event Lab, agencija specijalizirana za vinska događanja, edukacije i prezentacije.

Fotografije: Hrvatski sommelier klub

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist