Zanimljivosti

Dubrovkinja stipendistica “Za žene u znanosti”

Dubrovkinja stipendistica "Za žene u znanosti"

Dubrovkinja Cvijeta Jakobušić Brala jedna je od četiri dobitnice stipendija Za žene u znanosti za 2012. godinu.

Stipendija se dodjeluje mladim znanstvenicama u posljednjoj fazi pripreme njihovih doktorskih disertacija na području prirodnih znanosti. Dr. Jakobušić Brala trenutno radi u Zagrebu, proučava fizikalnu kemiju, a inače je i majka dvoje djece.

Osim nje ovogodišnje dobitnice stipendija vrijednih 4 tisuće eura su i Martina Malnar, Nikolina Novosel i Galja Pletikapić.
Kako se navodi u priopćenju za medije L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i ove godine nastavili su s nagrađivanjem najuspješnijih mladih znanstvenica s područja prirodnih znanosti i interdisciplinarnih područja koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije.

Ovom stipendijom već šestu godinu za redom potiču mlade znanstvenice da nastave svoja istraživanja pri institucijama u Hrvatskoj te promiču njihova znanstvena istraživanja.

Odluku o najboljim među prijavljenim znanstvenicama donijelo je natječajno povjerenstvo u sastavu: akademik Zvonko Kusić (predsjednik), akademkinja Sibila Jelaska, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. Helena Jasna Mencer, prof. dr. Ivan Vicković, dr.sc. Ivana Mrkonjić te dr. sc. Katica Biljaković.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist