Grad

DUBROVKINJA ANA KNEGO POZIVA: Donacijom za mamograf pomažemo sami sebi!

DUBROVKINJA ANA KNEGO POZIVA: Donacijom za mamograf pomažemo sami sebi!

Naša sugrađanka Ana Knego još krajem rujna prošle godine pokrenula je akciju doniranja sredstava za kupnju novog 3D mamografa. No, akcija do sad nije polučila dovoljan usjeh.

-Obzirom da je moja promidžba bila nedovoljna, a k tome nisam ni javna ni medijska osoba, uspijeh akcije je nedostatan. Pozivam sugrađane da se pridruže i da svojim doprinosom potaknu uspijeh u svome liječenju, tj. očuvanju zdravlja. Od početka ove godine do konca siječnja, oboljelo je 1200 osoba od raka. Rak dojke najčešća je vrsta raka koja pogađa žene i veliki je javno-zdravstveni problem. Činjenica je da je naš zdravstveni sustav u kolapsu i da se skoro sve svodi na ovakve akcije, nažalost! Pomozimo sami sebi! Svake godine u našoj županiji je od 80 do 90 novooboljelih žena, samo u mojoj ulici A.G. Matoša – Tina Ujevića u posljednjih 12 godina od raka dojke oboljelo je 13 žena, od kojih su dvije, nažalost, preminule. Uzevši u obzir postotak žena, sve češće i muškaraca, među kojima je i moj dundo, te činjenicu da sam i sama odlazeći na zakazane preventivne preglede nekoliko puta čula rečenicu; mamograf je u kvaru, dubrovačkoj bolnici doista treba novi mamograf!

Novi 3D mamograf unaprijedio bi postupak pregleda, ubrzo i olakšao dijagnostiku, prevenirao ovu zloćudnu bolest današnjice za sve pacijente iz naše županije, Splitsko-dalmatinske županije i okolnih sredina. Novi mamograf ne može spriječiti nastanak bolesti, ali može pomoći u pravovremenom otkrivanju raka u najranijem, lokaliziranom stadiju kada je uspješnost liječenja najveća. Cijena novog mamografa je približno 2 milijuna kuna, ovisi o tome ima li ugrađen uređaj koji punkcijom odmah dijagnosticira bolest. Iako sam umirovljenica, ne vladam modernom tehnologijom i nisam aktivna na mreži, ostvarila sam već niz kontakata s nekoliko renomiranih dubrovačkih tvrtki koje su voljne donirati financijska sredstva. Znam kako naš Dubrovnik ima veliko srce, pokazali smo to bezbroj puta raznim dobrotvornim akcijama. Učinimo sad isto za naše žene, kćeri, majke, none, za nas! Veliko hvala svima koji su se do sada odazvali i koji će to tek napraviti. Svima želim puno sreće i zdravlja – navodi Ana Knego.

Do 2. veljače uplaćen je iznos od 111 852,50 kuna i 20 tisuća kuna direktno bolnici.

Uplate idu preko žiro-računa Lige protiv raka čiji je broj IBAN HR 9524070001500318004 (s naznakom za mamograf)

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist