Aktualno

“Dubrovčani, zapravo, ne žele autocestu!”

"Dubrovčani, zapravo, ne žele autocestu!"

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić ustvrdio je prilikom posjeta Pločama, govoreći o neumskom koridoru, kako je to najpovoljnija i najjefitnija varijanta s kojom su zadovoljni i Dubrovčani, koji zapravo ne žele autocestu, piše Slobodna Dalmacija.

Ministar je dodao kako Vlada kratkoročno odustaje od Pelješkog mosta te kako ne namjerava BiH dati nikakve ustupke u Luci Ploče u zamjenu za prolazak neumskim koridorom.

– Riječ je o sporazumu o naprednom korištenju Luke Ploče koji će sačiniti Vlada BIH, a Vlada RH će sačiniti sporazum o korištenju neumskog koridora – kazao je ministar Hajdaš-Dončić pritom naglasivši da time neće biti ugroženi hrvatski nacionalni interesi u pločanskoj luci.

Inače, ministar Hajdaš-Dončić posjetio je Luku Ploče gdje se upoznao sa početkom izgradnje terminala za suhe rasute terete, ukupne vrijednosti 62 milijuna eura, čija se dovršenje očekuje u svibnju 2014. godine.

Do sada je u sklopu razvojnog projekta luke pod nazivom „Projekt integracije, trgovine i transporta u Luci Ploče“, koji je započeo krajem 2006. godine, izgrađen kontejnerski terminal u vrijednosti 38 milijuna kuna, a završetkom tog projekta Luka Ploče postat će suvremena sredozemna luka s očekivanim prometom između 10 i 15 milijuna tona.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist