Grad

DUBROVČANI ZABRINUTI, FILMAŠI ODGOVARAJU: ‘Simulacija požara u Posatu pod nadzorom stručnjaka’

DUBROVČANI ZABRINUTI, FILMAŠI ODGOVARAJU: 'Simulacija požara u Posatu pod nadzorom stručnjaka'

Dubrovačka javnost već je dva dana uznemirena informacijom kako će se za potrebe snimanja filma Robin Hood: Origins simulirati požar u Posatu.

Iako je ta informacija poznata od samog početka snimanja ovog blockbustera u Dubrovniku, javnost se dignula na noge tek proteklog vikenda. No, u Posatu po svemu sudeći neće gorjeti ‘selo’, kako to misli dio Dubrovčana zabrinut za gradske zidine te kako su rekli, temelje tvrđave Revelin.

Odgovor na pitanje što će se popodne događati u Posatu potražili smo od filmske produkcije, odakle poručuju kako će se provesti akcija kontroliranih specijalnih efekata prilikom koje će se simulirati požar na setovima izgrađenim u luci Posat.

-Za simulaciju požara, proizvodit će se plamenovi uz pomoć mehaničkih plinskih mlaznica, a kako bi se izbjeglo zapaljenje drvenih setova, isti će biti premazani protupožarnom tekućinom.
Cijela akcija odvijat će se na sigurnoj udaljenosti od gradskih zidina te pod nadzorom iskusnih stručnjaka na području specijalnih efekata. U neizglednom slučaju zapaljenja, osigurana su vatrogasna vozila kao dodatna sigurnosna mjera – navode iz filmske produkcije.

 

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist