Zanimljivosti

Dubrovčani za spas čistionice Domić!

Dubrovčani za spas čistionice Domić!

Brojni Dubrovčani i prijatelji Dubrovnika iz cijeloga svijeta odlučili su pomoći obitelji Domić u očuvanju njihovog 85 godišta starog obrta, najstarijeg obrta u Dubrovniku.

Naime, Porezna uprava je 3. listopada zbog poreznog duga od 70 tisuća kuna zatvorila obiteljsko – tradicijski obrt iz 1926. godine – Bojadisaonicu i čistionicu 'Domić' na Kolorini.

– Želeći pomoći da se ne ugasi obrt na Kolorini (color lat. boja), mjestu koje samo može imati takav obrt kakav je naš, odnosno bojanje tkanina u tri generacije, prijatelji Dubrovnika iz cijelog svijeta žele pomoći da se obrta ugasi na način da organiziraju veliku aukciju slika i nakita. Sva sredstva koja bi se skupila od navedene aukcije i donatora, odnosno prijatelja bi bila uplaćena na Vaš žiro račun za podmirenje duga PDV-a.

Molili bi Vas stoga da otpečatite naš prostor kako bi mogli nastaviti dugu obiteljsku tradiciju bojenja robe (tkanine) kako Dubrovnik ne bi ostao bez još jednog starog obrta i kako Kolorina ne bi promijenila ime u npr. ? – napisala je obitelj Domić u dopisu Poreznoj upravi Dubrovnik.

Domićima su susjedi iza rešetaka ulaznih vrata zatvorene čistionice ostavili obrtnički objed, kako su objasnili našem fotografu, crnu pogaču i sol.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist