DuList IN

Dubrovčani se priključili Europskom biciklističkom izazovu

Dubrovčani se priključili Europskom biciklističkom izazovu

Grad Dubrovnik uključio se u Europski biciklistički izazov 2015., biciklističko natjecanje između europskih gradova koje se održava kroz mjesec svibanj.

Građani diljem Europe imaju priliku natjecati se u broju prijeđenih kilometara na biciklima prijavom na stranici www.cyclingchallenge.eu  i putem aplikacije Cycling365.

U organizaciji  Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more te DURA-e  mjesec bicikliranja završava 31. svibnja 2015. zajedničkom vožnjom duž lijeve obale Rijeke dubrovačke s početkom u 17 sati kod Franjevačkog samostana u Rožatu. Nakon bicikliranja druženje će se nastaviti uz besplatan roštilj u caffe baru „Vapor“. Za one koji nemaju bicikle, osigurat će se ograničen broj bicikli, stoga se mole građani da dođu malo prije 17 sati na start kako bi rezervirali bicikl.

Cilj ovog događanja je promocija mobilnosti, biciklizma i zdravog načina života u kojoj već  četvrtu godinu za redom sudjeluju brojni europski gradovi te na taj način potiču svoje građane na zdravi i sportski način života. Konkurenti Grada Dubrovnika ove godine su Rim, Tallin, Varšava, Prag, Padova, Nantes, Lille, Gdansk, Brescia, Zagreb, Bologna te mnogi drugi manji gradovi.

Usprkos otežanim uvjetima u Gradu za vožnju biciklima,  zajedničkim se snagama „ispedaliralo“ 300-tinjak kilometara i tako se Grad rangirao na 38. mjesto Europskog biciklističkog izazova 2015. Kilometri će se skupljati zaključno do 31.svibnja 2015.

Više o događaju saznajte na facebook stranici EUROPEAN CYCLING CHALLENGE 2015 DUBROVNIK

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist