Grad

DUBROVČANI NERADO NA AUTOCESTI Uskoro subvencija autobusa za studente

Andro Vlahušić - Zračni most

Politika je jedno, a brojke drugo – kazao je danas na predstavljanju rezultata subvencija za avio-prijevoz i autocestu gradonačelnik Vlahušić.

Subvenciju za zračni prijevoz u 2013. godini iskoristilo je 14 591 građana Dubrovnika, što je gradski proračun stajalo 1,8 milijuna kuna. U prvih osam mjeseci ove godine subvenciju je iskoristilo oko 8500 građana u iznosu oko milijun kuna.

– Riječ je o 1800 subvencija mjesečno ili 60 dnevno – izračunao je gradonačelnik. Dodao je kako subvenciju koristi većinom srednja generacija.

Subvenciju za cestarinu za autocestu Ploče-Zagreb od 1. veljače do kraja osmog mjeseca iskoristilo 923 osobe, pri čemu prednjači travanj (182), a u ljetnim mjesecima je zamjetan pad.
– Cestarina se koristi deset puta manja od subvencije za let, brojkom šest dnevno. Naš prijedlog je da se subvencija proširi na sve izlaze. Također, predlažemo sustav obiteljskog automobila, da pravo ima cijela obitelj, a ne samo pojedinac. Ne očekujemo drastično povećanje, možda oko 400 tisuća kuna – rekao je Vlahušić.

Najavio je kako će prema Gradskom vijeću ići s prijedlogom za subvencije autobusa studentima, četiri puta 50 posto popusta. Ipak, još je rano reći koliki će biti taj trošak.

– U proračunu za 2015. godinu predvidjet ćemo sredstva za pokrivanje 50 posto troškova putovanja sportaša na natjecanja. To bi nas, prema procjeni Dubrovačkog saveza športova, trebalo koštati od milijun do 1,2 milijuna kuna – kazao je Vlahušić.

Također, uskoro će se razmotriti i subvencija na autobusni prijevoz i za određene socijalne skupine, ali Vlahušić nije znao točno reći koga će sve uključivati.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist