Natrag
23.8.2017 21:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčani ‘navalili’ na nosač zrakoplova u Gružu

23.11.2014 @ 10:59 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Suprotno pisanjima dijela dubrovačkih, ali i reginalnih medija, kako je i najavljeno nosač Cavour je danas od 10 do 12 otvoren za javnost.

Podsjetimo, zapovjednik broda, kapetan Luca Conti novinarima je jučer istaknuo kako je Cavour most koji spaja Italiju i Hrvatsku, te kako će ga javnost moći razgledati u nedjelju ujutro.

”Na čelu sam ovog broda od veljače, i ovo je izazov, ali osjećam veliko zadovoljstvo kad stvari idu dobro. Ovaj brod ima fiksnu posadu od 545 ljudi, ali kad pođemo na more ta brojka se povećava i mi moramo omogućiti da to sve funkcionira glatko. Veoma smo ponosni na mogućnosti ovog broda i znamo reći kako on ima dvostruku namjenu, od vojne do logističke potpore svih vrsta – od transporta do humanitarnih misija kakva je bila ona na Haitiju 2010. godine”, istaknuo je kapetan Luca Conti.

”Našim posjetom želimo reći da smo vrlo sretni s provedenim zajedničkim naporima u suradnji s Hrvatskom. Ovaj brod je toliko fleksibilan da nam omogućava da surađujemo na nekoliko razina, ne samo na otvorenom moru nego i na Jadranu. Cavour je kao most koji spaja naše zemlje”, dodao je zapovjednik broda te na novinarski upit odgovorio kako će javnost Cavour moći razgledati u nedjelju ujutro.

”Brod će biti otvoren za javnost od 10 do 12 sati u nedjelju ujutro”, zaključio je Conti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana