Vaše vijesti

DUBROVČANI IZ DIJASPORE Iz komina Ane Mljećke

DUBROVČANI IZ DIJASPORE Iz komina Ane Mljećke

Ovih dana u Gradu borave brojni Dubrovčani koji žive izvan domovine.

S velikim zadovoljstvom posjete svoj dubrovački Ured Hrvatske matice iseljenika, gdje se uz međusobno druženje i razgovore ugodne dogovaraju, među ostalim, razni projekti, kako za ovu, tako i za narednu godinu. Povod jednom takvom druženju Dubrovčana iz dijaspore je skoro predstavljanje knjige „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Stražičić Rodrigez, zvane Ane Mljećka u našem gradu.

Inače, autorica je podrijetlom s otoka Mljeta, a već godinama živi u New Yorku sa svojoj obitelji, suprugom Luisom Albertom Rodriguezom podrijetlom iz Puerto Ricoa , te kćerkom Michelle Ramonitom i sinom Albertom Ilijom.
Knjiga „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Mljećke, je u srpnju ove godine predstavljena u New Yorku, u restoranu ‘Dubrovnik’ čiji je vlasnik Lopuđanin Željko Tomić.

Ovu jedinstvenu knjigu pisanu na hrvatskom i engleskom jeziku nastalu iz ljubavi prema domovini Hrvatskoj, Gradu Dubrovniku i rodnom Mljetu, koja promovira zdravu mediteransku ishranu te našu tradiciju i kulturu življenja, popraćenu brojnim fotografijama, u kolovozu će u organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Jedriličarskog društva Orsan, u restoranu Orsan, predstaviti jedan od najuglednijih hrvatskih gastronama, Veljko Barbijeri.

Maja Mozara

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist