Vaše vijesti

Dubrovačkim primorskim svatovima dvije nagrade u Kljacima

Dubrovačkim primorskim svatovima dvije nagrade u Kljacima

U nedjelju 20. srpnja Dubrovački primorski svatovi iz dubrovačkih Gornjih sela sudjelovali su na 3. Međužupanijskoj smotri izvornog folklora “Ilindanska večer” u Kljacima na rubu Šibensko-Kninske županije.

U malom mjestu u Općini Ružić osvojili su obje nagrade za najbolji scenski nastup i “Ilindanska lipotica” najljepšoj djevojci u narodnoj nošnji.

Sve je započelo svečanim mimohodom folklornih skupina kroz Kljake. Na smotri je sudjelovalo 12 KUD-ova i KUU: KUD „Sveti Ilija Kljaci“ Kljaci, KUU „Miljevci“ Miljevci, Udruga Dubrovački primorski svatovi, Dubrovačka Gornja sela, KUD „Komaštre“ Ogorje, KUD „Labišnica“ Seget Vranjica, guslar Mirko Crljen iz Ruda, KUD „Naši korjeni“ Kljaci, KUD „Srce Zagore“ Unešić, HKUD „Hutovo“ Hutovo (BIH), braća Matić iz Čavoglava, KUU „Milan Begović“ Vrlike i KUU „Zvona Zagore“ Mirlović Zagora.

Snimljena je i ‘milenijska’ fotografija “Sv. Ilija” Šime Strikomana. Na samoj smotri čestitao je Marko Perković Thompson koja je službeno bila otvorena puštanjem triju golubica. Udruga Dubrovački primorski svatovi predstavila se sa kratkim prikazom starih svadbenih običaja Dubrovačkih Gornjih sela i otplesala linđo.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Šibensko-Kninske županije i Općine Ružić. Medijski pokrovitelji su bili TV Jadran, Radio Drniš, Radio Dalmacija i Drnišneus.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist