Grad

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Očekuju nas nastupi Dina Merlina, Gibonnija, Massima, Jacquesa Houdeka

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Očekuju nas nastupi Dina Merlina, Gibonnija, Massima, Jacquesa Houdeka

U četvrtak je u Festivalskoj palači održana press konferencija na kojoj je predstavljen koncept, program i noviteti Dubrovačkog zimskog festivala, ali i program dočeka Nove 2018. godine.

Programe su predstavili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

Dubrovački zimski festival održavat će se od 2. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. godine. Projekt je to Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednica grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim će se za vrijeme Adventa na više lokacija u Dubrovniku organizirati raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji. Festival će ispred crkve sv. Vlaha otvoriti Gibonni, a očekuju nas i nastupi Jacquesa Houdeka, Massima, Pavela, Marka Tolje…

Mato Franković na samom je početku iznio trošak cjelokupnog programa, a on će iznositi 2 milijuna kuna.

– Uvijek će biti onih koji će reći kako je moglo i bolje, kvalitetnije… Bili smo uvijek otvoreni za kritike i unaprjeđenja. Dubrovački zimski festival vratili smo u okvire u kojima treba biti, u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama – rekao je Franković.

Jedno od glavnih pitanja koje se postavljalo u posljednje vrijeme bilo je ‘Tko će nastupiti na Stradunu povodom dočeka Nove godine?’. Pretpostavke o nastupu regionalne zvijezde Dina Merlina danas su i potvrđene.

– Činjenica je kako želimo povećati broj noćenja i novogodišnjih blagdana. Na taj način smo i vodili razmišljajući koga i koju zvijezdu dovesti u Dubrovnik, a da može privući znatan broj posjetitelja – istaknuo je u svom obraćanju medijima Franković, nakon čega se svima prisutnima putem snimljenog videozapisa obratio i Dino Merlin povodom svog nastupa na Stradunu.

– Želim vam reći kako mi je izuzetna čast svirati na kultnom Stradunu u našem Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu – kazao je među ostalim Dino Merlin.

Jelka Tepšić je naglasila kako se nada da će program Zimskog festivala biti na zadovoljstvo sugrađana te turista koji se očekuju tijekom blagdana te kako su se u planiranju programa najviše oslonili na – tradiciju.

– Na programu se radi o lipnja. Želja je bila disperzirati program na druge dijelove grada. Bitno je naglasiti kako će tijekom festivala biti osiguran besplatni javni prijevoz u popodnevnim satima – rekla je Tepšić koja je predstavila program među kojima su se izdvojili novi projekti posebno mobilne aplikacije koje su sastavni dio projekata.

– Christmas Tree Mapping ili mapa božićnih drvaca gdje ćemo u suradnji s vrtićima i školama, postaviti drvca, a mali i veliki će ih svojim kreacijama okititi. Svi će moći putem aplikacije obići sva božićna drvca. Druga novost odnosno aplikacija izradit će se u suradnji s Dubrovačkom biskupijom, a posjetitelje će voditi kroz Betleheme u dubrovačkim crkvama i na vanjskim prostorima – kazala je i dodala kako će najmlađi sudjelovati i u radionicama izrade Betlehema.

Od noviteta u programu izdvajaju se dječji programi i sadržaji u Uvali Lapad koji uključuju klizalište i blagdanski vlakić. Popularni medo ovu zimu preselit će se tako u park na Pilama. Tako će se u ‘Medovom parku na Pilama’ organizirati plesni programi za sve zainteresirane. Nadalje, ‘Gundulićev zimski san’ naziv je programske cjeline koja će se odvijati na Gundulićevoj poljani gdje će se postaviti dodatne kućice i dekoracije te organizirati brojni sadržaji. Isto tako, Mokošica će biti bogatija za dodatne sadržaje pokraj Caffe bara Kiss.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist