Grad

„DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL“ Nove lampice, veće jelke, umjetni snijeg!

„DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL“ Nove lampice, veće jelke, umjetni snijeg!

‘Dubrovački zimski festival’ održavat će se na širem području povijesne jezgre, od Pila do Lazareta, u razdoblju od 1. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. godine.

Definirano je to na sastanku radne grupe za osmišljavanje ponude Dubrovnika u zimskom razdoblju, održanom danas u Gradskoj upravi.

Dubrovčani i njihovi gosti u spomenutom razdoblju unutar povijesne jezgre uživat će u bogatom zabavnom programu, koji je većim dijelom definiran. Osim toga, nabavit će se i potpuno novi rasvjetni elementi, znatno veće božićne jelke te prigodne adventske kućice na šest lokacija. Unutar povijesne jezgre postavit će se umjetno klizalište, a potpunom blagdanskom ugođaju doprinijet će i umjetni snijeg.

– ‘Dubrovački zimski festival’ projekt je koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića, a u koji će Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika uložiti znatna financijska sredstva – ističu iz Gradske uprave.

– Mnoštvo različitih i zanimljivih događaja koji se u Dubrovniku odvijaju tijekom prosinca i siječnja po prvi put će se brendirati kao jedinstveni zimski festival. Sve gradske ustanove u kulturi, ali i udruge dostavile su svoje planirane programe u zadanom vremenskom periodu te će se i oni uključiti u finalni program koji će se tiskati na plakatima i prigodnim knjižicama. U realizaciju projekta uključene su i gradske tvrtke Vrtlar i Sanitat. Svi uključeni u pripremu festivala izrazili su želju da on postane tradicija – zaključeno je na sastanku.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist