Grad

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Na Stradunu prepolovljen broj kućica

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Na Stradunu prepolovljen broj kućica

Za razliku od prošle godine kada su na Stradunu bilo 17 kućica, ove godine gradska uprava planira taj broj prepoloviti.

Jelka Tepšić je naglasila kako će u povijesnoj jezgri, kućice biti podijeljene u tri zone: zona Brsalje i park u Pilama, Stradun i Luža, a treća zona obuhvaća Gundulićevu i Bunićevu poljanu, Knežev dvor i Katedralu. Najveći fokus bit će upravo na parku u Pilama gdje će se premjestiti i kultni Medo.

Prema prijedlogu, na Stradunu će se nalaziti osam kućica, u parku u Pilama dvije, na Brsaljama sedam kućica. U trećoj zoni trebalo bi se nalaziti devet kućica, među kojima su novitet dvije kućice na Bunićevoj poljani.

– Riječ je o prijedlogu postavljanja kućica na Stradunu kojeg će Grad Dubrovnik poslati na suglasnost Ministarstvu kulture – rekla je Jelka Tepšić koja je dodala kako se želi ‘oživjeti’ dubrovačke trgove te će kućice će biti postavljene i u Uvali Lapad te tradicionalno u Gružu.

Dodajmo kako je prošle godine sveukupan broj kućica iznosio 32, od čega je 17 bilo u povijesnoj jezgri, a ostalih 15 u drugim dijelovima grada. Ugostitelji su u povijesnoj jezgri za vrijeme prošlog festivala djelovali u 14 kućica.

Najam kućica i ove će godine biti provođen kroz Sanitat.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist