Aktualno

Dubrovački trombunjeri i gosti kod gradonačelnika

Dubrovački trombunjeri i gosti kod gradonačelnika

Povodom Dana Grada Dubrovnika i Feste svetog Vlaha gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je predstavnike Društva Dubrovačkih trombunjera i njihove ovogodišnje goste, članove društava povijesnih postrojbi hrvatske vojske.

Gradonačelniku su se ovom prilikom predstavile Počasno-zaštitna bojna kao postrojba Glavnog stožera OS RH, Rapski samostreličari te dvije postrojbe koje su s Dubrovačkim trombunjerima bratimljene još od 1997. godine i već punih 20 godina pohode Festu sv. Vlaha – Požeška gradska straža i Keglevićeva straža iz Pregrade.

Predsjednik Dubrovačkih trombunjera Tomislav Macan istaknuo je podršku koju Grad osigurava Društvu, a gradonačelnik je predstavnicima povijesnih postrojbi zahvalio što su i ove godine uveličali Festu, ali i što svojim djelovanjem doprinose očuvanju bogate tradicije hrvatskog naroda.

Dubrovački trombunjeri su povijesna vojna postrojba, po predaji utemeljena 1417. godine. Članovi su Saveza povijesnih postrojbi Republike Hrvatske, od njegova osnutka 2000. godine.

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist