DuList IN

Dubrovački Slow Food gostuje u Torinu

Dubrovački Slow Food gostuje u Torinu

Velikom ceremonijom otvorenja danas u Torinu počinje najveće Slow Food okupljanje proizvođača tradicijske hrane na svijetu: Terra Madre i Salone del gusto.

Pred više od 3000 tradicijskih proizvođača, ribara, kuhara, gastronoma, sveučilišnih profesora, studenata i visokih dužnosnika međunarodnih institucija govorit će i voditelj dubrovačkog conviviuma Slow Fooda Ivo Kara-Pešić.

Terra Madre i Salone del gusto ove se godine održavaju od 23. do 27. listopada i okupit će preko 3000 tradicijskih proizvođača, ribara, kuhara, gastronoma, sveučilišnih profesora, studenata i aktivista iz cijelog svijeta.

Na ceremoniji otvorenja, koja počinje danas u 17.30 sati, pored predsjednice Slow Food International i savjetnice predsjednika Obame Alice Waters, utemeljitelja i počasnog predsjednika pokreta Carla Petrinija i visokih dužnosnika međunarodnih institucija, za govornicu će izaći i Ivo Kara-Pešić, voditelj conviviuma Slow Food Dubrovnik.

Ova velika čast je dubrovačkom je Slow Food ogranku ukazana zbog rezultata postignutih u okviru europskog projekta ESSEDRA i odlične organizacije Terra Madre Balkan susreta, u lipnju ove godine u Dubrovniku.
Slow Food Dubrovnik ove je godine odlučio predstaviti vina mladog konavoskog vinara Pera Crvika, marmelade slavonske proizvođačice Antonije Zelenike i ekološku kozmetiku šibenske Sapunoteke. Osim Slow Food Dubrovnika, Hrvatsku će s tradicijskim proizvodima predstavljati još dva conviviuma: Slow Food Liburnija i Slow Food Slavonica.

U hrvatskoj delegaciji nalazi se i Mia Hrnić iz dubrovačke razvojne agencije DURA. Cilj posjete Terra Madre i Salone del gusto razmatranje je budućih projekata suradnje sa Slow Foodom te posjeta Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu.

U službenom dijelu programa koji predviđa više od 400 radionica, degustacija, prezentacija i projekcija filmova bit će predstavljen i film Potrebno je čudo (Ci vorrebbe un miracolo) talijanskog redatelja Davida Minnelle koji je producirala umjetnička direktorica Kinookusa Ines Vasiljević.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist