Sport

Dubrovački šahisti i dalje prvo(B)ligaši

Dubrovački šahisti i dalje prvo(B)ligaši

Prva ekipa ŠK “Dubrovnik” u prvenstvu 1.B hrvatske šahovske lige za 2014., koje je održano u Bolu na Braču od 3. do 12. listopada, u konačnom poretku zauzela je 7. mjesto u konkurenciji 10 sudionika.

Prikupili su 8 meč bodova (44%) i 26.0 bodova (48%) pojedinačna boda. Iako su po prosječnom rejtingu (2364 boda) bili čak 4. nositelj, praktično je pitanje ostanka, što je i bio cilj, rješeno tek u 8. kolu. Bilo je to, sve u svemu jedno, moglo bi se reći i ispodprosječno izdanje dubrovačkih šahista.

ŠK “Dubrovnik” je pobijedio ekipe “Gorana” iz Bibinja i “Zadra” s 3.5:2.5, izgubio od “Stridona” iz Strigove i “Vukovara 91” s 3.5:2.5 i “Brda” iz Splita 4:2, dok su neriješeno, 3:3 odigrali s “Đurom Đakovićem” iz Slavonskog Broda, “Podravkom” iz Koprivnice, “Slavenom” iz Vukovara i “Šibenikom”.

Na prvoj ploči velemajstor Daniyyl Dvirnyyi osvojio je 5.5 bodova od 9 mogućih. Na visokoj drugoj ploči povratnik, međunarodni majstor Ivan Galić osvojio je 3.5 boda od 8 mogućih. Međunarodni majstor Željko Bogut osvojio je na trećoj ploči 4 boda od 6 mogućih. FIDE majstor Ivan Bender na četvrtoj ploči prikupio je 4.5 boda od 9 mogućih. Na petoj ploči FIDE majstor Augustin Brnas prikupio je 2.5 boda od 9 mogućih. Međunarodni majstor Gordan Markotić na šestoj ploči osvojio je 5 bodova od 9 mogućih. Prva rezerva, majstorski kandidat Ivo Ivanković osvojio je 1 bod od 4 moguća.

Inače, novi članovi elitnog hrvatskog šahovskog razreda postao je “Đuro Đaković”, ispali su “Stridon” i “Zadar”, a u I.B ligu su se nakon neuspjeha u spomenutom razredu vratili “Varaždin” i “Limmont” iz Đakova.

Tekst: Bajro Sarić (ŠK Dubrovnik)

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist