Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON Vrijedno priznanje u Portlandu

DUBROVAČKI POLUMARATON Vrijedno priznanje u Portlandu

Predstavnici Dubrovačkog polumaratona sudjelovali su od 30. rujna do 06. listopada na 44. izdanju Portland Marathona, u organizaciji Next Events Production iz istoimenog grada koji je ujedno i partner Dubrovačkog polumaratona.

U sklopu ovog sportskog događaja koji okuplja preko 50.000 trkača, izlagača i navijača, uz utrke su se tradicionalno održavali i Sports & Fitness Expo te Portland Marathon Event Director Conference.

Na kolegiju direktora raspravljalo se o problemima s kojima se susreće trkačka industrija, te o ulozi medija i novih tehnologija, a okupio je 100 direktora i predstavnika polumaratona i maratona iz svih krajeva svijeta, ponajviše iz Europe te Sjedinjenih Američkih Država.

Kolegij direktora međunarodnih utrka završio je svečanim proglašenjem direktora godine, a kao najbolji u 2015. godini proglašen je direktor Dubrovačkog polumaratona Alen Bošković. Nagradu mu je dodijelio Les Smith, direktor Portland Marathona, koji je istaknuo kako su tu odluku donijeli jednoglasno jer je Prvi međunarodni dubrovački polumaraton, ogledni primjer uspješne organizacije te suradnje cjelokupne lokalne zajednice i međunarodnih partnera.

Smith je istaknuo i kako su organizatori Dubrovačkog polumaratona pokazali izuzetnu spremnost i sposobnost da ovu utrku samostalno pretvore u događaj vrhunske kvalitete u skladu sa svjetskim standardima.

Osim sudjelovanja na kolegiju, na štandu Dubrovačkog polumaratona u sastavu Sports & Fitness Expoa, promoviran je događaj koji će se u našem Gradu održavati od 30. travnja do 1.svibnja 2016. godine. Najava utrke je izazvala veliko zanimanje kod brojnih trkača Portland Marathona kao i organizatora ostalih međunarodnih utrka.

Uspostavljena je suradnja i buduća zajednička promocija s Reykjavik Marathonom, OC Marathon – Orange County California, Anchorage Mayor’s Marathon & Half Marathon Alaska, Huston Marathon, Maui Marathon Hawaii.

Dubrovački međunarodni polumaraton u nastupnoj godini okupio više od 400 trkača iz 35 zemalja svijeta, a i slijedeće godine sastojat će se od nekoliko utrka koje će se održavati tijekom dva dana u našem Gradu.

Prvi dan, 30. travnja 2016. godine rezerviran je za najmlađe građane Dubrovnika, i za sve avanturiste koji će sudjelovati u utrci dubrovačkim zidinama, kao iz Expo sportski sajam dok će se drugi dan, 1. svibnja 2016. godine trčati Utrka građana te polumaraton u dužini od 21 097,5 metra.

Tekst i foto: Dubrovački polumaraton

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist