Aktualno

Dubrovački milijunaš: Uvijek igram iste brojeve!

Dubrovački milijunaš: Uvijek igram iste brojeve!

Dubrovački dobitnik jackpota od preko 13 milijuna kuna pobudio je veliki interes javnosti, posebno dubrovačke.

Još uvijek je anoniman, no Hrvatska lutrija na svojim je internetskim stranicama objavila članak o njemu i njegovoj obitelji.

Prenosimo ga u cijelosti:
– Smrznuli smo se, pa što je ovo? – kao prvu stvar rekli su nam dobitnik milijunskog Jackpota igre Loto 7/39 i članovi njegove obitelji. Oboružani kapama i zimskim jaknama, nama začuđenim kontinentalcima naviklim na ovakve temperature, kroz smijeh su objasnili: "Mi smo stigli s ugodnih 16 stupnjeva i vjerujte, ovdje je zima." 

Razgovor koji je započeo smijehom, drugačije se niti nije mogao nastaviti i vrlo brzo dobrim raspoloženjem dobitnika Jackpota u igri Loto 7/39, zarazili smo se i sami. Stigavši iz Dubrovnika u pratnji svojih članova obitelji poželio je da mu ime ne izađe u javnost i ukratko ispričao o svojim igračkim navikama koje traju već tridesetak godina.

– Svaki tjedan igram isti listić, odnosno iste brojeve, a to su datumi koji su meni važni te brojevi koji su vezani za moje najbliže. Mnogi su me uvjeravali kako te moje kombinacije nemaju baš smisla i kako statistike pokazuju kako biram krive brojeve. No, nisam se dao nagovoriti i jedino što bi s vremena na vrijeme promijenio je listić. Kada bi se previše uništio, zamijenio bi ga novim. Ali brojevi bi i dalje ostali isti – kroz smijeh je rekao sretni dobitnik i konstatirao kako nije pogriješio.

Svoj sretni listić uplatio je upravo na dan izvlačenja 12. kola Lota 7/39 po dugogodišnjem principu. Jednostavni listić za 20 kn, bez dodatnih igara Joker i slova za Super 7, a ovog puta sretni brojevi donijeli su mu dobitak od 13.424.820,98 kn. Kako ne prati izvlačenja, rezultate pogleda na teletext stranicama, a 11. veljače u večernjim satima ostao je zbunjen onim što je vidio.

– Znate, imam neke članove obitelji koji žive u teškim uvjetima i želio sam im nekako pomoći. Mislio sam kako bi to bila prva stvar koju bi napravio s dobitkom kad bi dobio na Lotu. I evo, dobio sam šansu. Bog vam da kako bi i vi mogli dati. Te večeri okrenuo sam teletext stranice da provjerim izvučene brojeve. Nekako su mi se učinili poznatim i na trenutak sam pomislio da bi mogli biti moji. Pronašao sam listić i krenuo redom, a kad ono… zbilja moji brojevi. Malo sam ostao zbunjen i iznenađen pa sam odlučio probuditi suprugu da i ona pogleda jesam li stvarno dobio.

Trebali su proći dani da se emocije i dojmovi slegnu, a u tom periodu za dobitak je znala samo supruga.
– Bilo je teško za izdržati, ali odlučio sam u prvo vrijeme tu informaciju prešutjeti i vlastitoj djeci. Sin je jednog dana uletio u kuću i izjavio kroz smijeh kako neki pehista nije prekrižio slovo, a ja sam samo slegnuo ramenima i potvrdio da je stvarno pehist – kaže nasmijani dobitnik.

Do prije sedam dana samo je on vjerovao i nadao se Jackpotu, dok njegovi najbliži nisu uopće vjerovali u mogućnost dobitka. No, naposljetku su morali priznati:"Tata je bio u pravu."

– I sad dok pijem kavu s poznanicima, razgovaramo i komentiramo o sretnom sugrađaninu koji je osvojio taj velik novac, a prijatelji se i dalje pitaju tko bi to mogao biti. Ja samo kažem tkogod da je nek' mu je sa srećom.
Još jednom čestitamo sretnom dobitniku i želimo mu puno sreće u životu i igrama Hrvatske Lutrije.

Hrvatska lutrija

Pročitajte još

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist

[FOTO] SVEČANA DODJELA Ovo su laureati dubrovačkog sporta 2023.!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Gradu 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Dulist