Aktualno

DUBROVAČKI KLEPETAN Pedro kod umjetnika Mara Mitrovića

DUBROVAČKI KLEPETAN Pedro kod umjetnika Mara Mitrovića

Dubrovačkog umjetnika Mara Mitrovića jučer je u popodnevnim satima iznenadio posjet nesvakidašnjeg gosta – rode.

Mitrović je odlučio susret s rodom podijeliti na svom Facebook profilu. Objavio je fotografije i videozapise rode te u opisu napisao kako ‘ptica nije povrijeđena, krila su joj u redu, ali izgleda iznemoglo’. Veliki broj ljudi u komentarima je ispod fotografija izrazio oduševljenje pojavom rode u našim krajevima te su ga isto tako savjetovali što bi mogao napraviti. Mitrović je uvažio sve savjete i odlučio podijeliti sa svojim prijateljima koje mu je ime dao. Naime, odlučio ga je nazvati – Pedro!

Na temelju stručnih uputa saznao je kako se radi o mladoj rodi koja je ostala iza jata. Mlade ptice kao što je ova mogu prezimiti uz uvjet da imaju hrane. Mitrović je naglasio kako zoološki vrt ‘ne dolazi u obzir’.

– Za sada je najvažnije da sutra Pedro počne jesti i da ostane u mom vrtu do svog oporavka. Nažalost vrt ne mogu zaključati, ali tican se dobro osjeća u njemu pa se nadajmo najboljem – napisao je u na svom Facebook profilu Mitrović, a u telefonskom razgovoru naglasio nam je kako ne želi

Želimo brz oporavak Pedru!

Foto: Maro Mitrović FB

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist