Grad

DUBROVAČKI BRANITELJ PORUČIO “Banda ne shvaća, nema predaje!”

DUBROVAČKI BRANITELJ PORUČIO "Banda ne shvaća, nema predaje!"

Dubrovački branitelj Braco Elezović objavio je na svom Facebook profilu status u kojem se osvrnuo na braniteljski prosvjed u Zagrebu i optužbe podpredsjednika Sabora Nenada Stazića kako iza svega stoji HDZ.

– Razni politički nitkovi nam imputiraju da smo politički instruirani i ispolitizirani, da iza nas stoje snage zla, razne stranke i njima slične spodobe. Obzirom da sam bio u Zagrebu, čuo i vidio, pa mogu reći da znam, iza ovoga prosvjeda stoji samo jedna stranka, a ni ta jedna nije politička. Stranci je ime – Hrvatski branitelji, a cilj prosvjeda je bolji život za sve nas, ne samo branitelje, nego i vas koji to niste – napisao je Elezović.

– Čovjek koji se samozapalio nije to napravio iz obijesti nego iz čistog očaja. Cijelo vrijeme nas uvjeravaju da nam nisu dirali prava, a zaboravljaju da su nam već tri puta smanjivali mirovine, čak i HDZ za koji kažu da stoji iza prosvjeda, da su smanjili i opskrbnine, pa i branitelju koji ej digao ruku na sebe, da 100-postotnim invalidima ovisnima o drugima, polako ukidaju njegovatelje, to jest one o kojima su ovisni. Oni koji žive od 15-25 tisuća kuna mjesečno, pa i više, ostavili su ovoga čovjeka da se snalazi s 800 kuna. Jednostavno mu nisu dali izbora. Ne shvaća banda da se čovjek ne može zaposliti jer malo je onih koji su spremni zaposliti 45-50-60 godišnjaka, bivšeg branitelja koji je ‘lud’ ili ‘opasan po okolinu’ jer PTSP se doživljava kao velika prijetnja, a to rade oni koji o toj bolesti pojma nemaju – ističe Elezović te na kraju zaključuje:

– Jednog dana ću ispričati svoju priču. Nije nimalo lijepa, vjerujte mi. Svaki od nas ima neku svoju priču, rijetko tko onu sa sretnim završetkom. NEMA PREDAJE!

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist