Aktualno

DUBROVAČKE KNJIŽNICE Lapadski ogranak otvara vrata u novom prostoru

DUBROVAČKE KNJIŽNICE Lapadski ogranak otvara vrata u novom prostoru

Dubrovačke knjižnice otvorit će danas u podne nove prostorije Ogranka Lapad Narodne knjižnice Grad u zgradi Atlant centra (1. kat, Ul. dr. Ante Starčevića 24).

Ogranak će uz prigodan program otvoriti gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić.

Otvorenje novog ogranka u sastavu Dubrovačkih knjižnica od iznimnog je značaja budući da će Ogranak Lapad ponovno biti u funkciji nakon 16 godina te na taj način obogatiti kulturnu ponudu Grada, a građanima omogućiti kvalitetniju uslugu i još bolju dostupnost knjižnične građe.

Za potrebe ponovnog ustrojenja Ogranka Grad Dubrovnik osigurao je Dubrovačkim knjižnicama ukupno 200 kvadrata raspoređenih u tri povezana prostora. Najprije će biti useljen prvi prostor od oko 50 kvadrata koji će za početak činiti Opće-posudbeni odjel, a nakon završetka svih radova tu će se smjestiti Odjel za djecu i mlade. Do kraja 2018. godine očekuje se opremanje i useljenje u cjelokupni prostor.

Ogranak je prethodno djelovao u montažnom objektu u DOC-u, potom je preseljen u OŠ Lapad gdje je radio do kraja 2001. godine. Fond Ogranka Lapad od 2009. bio je pohranjen u pomoćnoj prostoriji Ogranka Mokošica.

Pročitajte još

NE DAJTE DA BUDE VAŠA 83 posto građevinskih tvrtki propada

Dulist

POČELA SEZONA KAMPERA Luksuzan, a besplatan smještaj

Dulist

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist