Sport

Dubrovačke atletičarke: Pali novi osobni rezultati

Dubrovačke atletičarke: Pali novi osobni rezultati

Atletičarke Atletskog kluba Dubrovnik, mlađe kadetkinje, nastupile su na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu 20. i 21. lipnja.

Iako su natjecanje pratili izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, trenerica Daria Lubojević Kabić istaknula je kako je zadovoljna postignutim rezultatima, pogotovo ako se u obzir uzme i činjenica da su neke atletičarke po prvi puta nastupile na nekom državnom natjecanju.

Ana Plećaš (2002) nastupila je u utci na 60 metara i s istrčanim vremenom 8,60 zauzela je 11. mjesto u ukupnom poretku.
Plećaš je nastupila i u skoku u dalj, te sa skočenih 4,84 metra postavila novi osobni rezultat s kojim se plasirala u finale u kojemu je u konkurenciji od 43 atletičarke zauzela sedmo mjesto.
Drugi dan natjecanja Ana Plećaš je nastupila u bacanju kugle (2 kg) i u utrci na 200 metara. U bacanju kugle, Plećaš je postigla rezultat od 8,40 metara dok je u utrci na 200 metara s rezultatom 28,99 postavila još jedan osobni rezultat.

Lei Anđušić (2003) je ovo bio prvi nastup na velikom natjecnju tako da je bilo puno uzbuđenja i emocija. Anđušić je ovo prva godina da nastupa u kategoriji mlađih kadetkinja, a na održanom Prvenstvu nastupila je u utrci na 400 metara koju je istrčala za 1:13,84

Anđela Gabriela Curić (2002), prvog dana natjecanja kojeg je obilježio jak vjetar, nastupila je u bacanju vortexa i postigla rezultat od 32,89 metara. Curić se na održanom natjecanju po prvi puta okušala i u dvije nove discipline i to u utrci na 80 metara s preponama i u utrci na 200 metara s preponama.
U utrci na 80 metara s preponama s rezultatom 15,10 zauzela je sedmo mjesto u ukupnom poretku dok je u utrci na 200 metara s preponama s rezultatom 33,96 zauzela šesto mjesto.
Drugog dana natjecanja Curić je nastupila i u bacanju kugle (2 kg) te s bačenih 10,74 metra postavila novi osobni rezultat i osvojila četvrto mjesto.
“Medalja nam je “pobjegla” za 4 centimetara. Cura koja je osvojila treće mjesto bacila je 10,78 metara, ali time da moram naglasiti da Anđela nije trenirala šest tjedana zbog povrede desne ruke koja je bila u gipsu. Nismo imali nego mjesec dana treninga prije ovoga natjecanja”, istaknula je trenerica Daria Ljubojević Kabić.

Martina Batina (2003), kojoj je ovo također bilo prvo veliko natjecanje, nastupila je u bacanju vortexa i postigla rezultat od 29,60 metara.
Josipa Habjan (2003) nastupila je u utrci na 60 metara koju je istrčala za 9,17, dok je drugog dana natjecanja nastupila na utrci na 200metara i s rezultatom 30,44 upisala novi osobni.
Nakon dugo godina Atletski klub Dubrovnik je na održanom natjecanju nastupio u dvije štafetne utrke.
Štafeta na 4×60 metara u sastavu Habjan, Plećaš, Curić, Anđušić postigla je rezultat od 35,02, dok su cure u drugoj štafeti na 4×200 metara postigle rezultat od 2:01,84.
Na održanom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete – kinje i mlađe kadete – kinje, nastupilo je 39 atletskih klubova s više od 500 atletičara i atletičarki.
Za dubrovačke atletičarke sada slijedi pauza do 1. kolvoza nakon čega kreću s pripremama za nadolazeću natjecateljsku sezonu.

AK Dubrovnik

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist